Svet

Region

Velika tragedija: Poznati pevač preminuo tokom nastupa od srčanog udara

Metin Arolat, turska muzička ikona, iznenada je preminuo u 59. godini tokom koncerta u jednom hotelu u Istanbulu. Usred izvođenja, doživeo je kolaps. 

Velika tragedija: Poznati pevač preminuo tokom nastupa od srčanog udara Foto: YouTube printscreen



Prisutni su brzo reagovali, pruživši mu hitnu pomoć, uključujući reanimaciju, ali ni intervencija lekara u bolnici nije uspela da mu spasi život. Njegov menadžer, Halil Džıldırım, potvrdio je da je uzrok smrti bio srčani udar, naglašavajući kako je ovo neprocenjiv gubitak za njegove obožavaoce i prijatelje.

Arolat će biti sahranjen u ponedeljak. Nakon molitve u džamiji Tešvikije u Istanbulu, njegovo telo biće prebačeno u rodni Izmir, gde će počivati u porodičnoj grobnici.

Ketrin Krozbi Njegova sestra, Fatoš Alkan, oglasila se povodom njegove smrti, rekavši da nema reči koje bi mogle opisati njen bol.

Bliska prijateljica Metina Arolata, Demet Sagiroglu, takođe je dala opširnu izjavu povodom tragičnog događaja.

"Bio mi je veoma blizak prijatelj, bio mi je kao rođeni brat, vrlo poseban. Ponovo je bio na dijeti. Kod nas su uvek prisutne te 'smrtonosne dijete'. Verovatno mu srce nije izdržalo. Otišao je s osmehom. Njegov menadžer je tako rekao. Bio je veoma veseo. Njegova porodica je u Izmiru, a u Istanbulu nije imao porodicu. Pre nekoliko godina izgubio je majku, što mu je takođe bilo teško. Sa menadžerom je došao na posao nasmejan i veseo. Na sceni mu je u jednom trenutku pozlilo. Nakon 20 minuta na bini, otišao je iza kulisa i skinuo košulju. Zatim je rekao da mu ruka trne. Posle su ga pregledali, a onda je rekao: '

"Dajte mi košulju, dobro sam.' Ponovo se vratio na scenu, ali je ubrzo ponovo pao. Na mestu događaja je bila jedna medicinska sestra koja ga je stavila u bočni položaj. Odmah su pozvali hitnu pomoć. Njegovo srce je stalo pre dolaska hitne pomoći, a zatim su ga oživeli u kolima hitne pomoći. Na putu mu je srce ponovo stalo. Ipak, nisu uspeli da mu spasu srce. Njegovim voljenima želim strpljenje. Verujem da je otišao na bolje mesto, jer je otišao s osmehom. Uvek je imao osmeh na licu. Neka mu duša počiva u miru." -
reklaa je bliska prijateljiiva u saopštenju.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>