Lepota

Ljubav

Jesenja nega kose: Kako očuvati zdravlje i sjaj u hladnijim danima

Kako temperatura opada, a vlažnost raste, vaša kosa može doživeti pravi šok. Jesen donosi promene koje mogu negativno uticati na zdravlje kose, kao što su suvoća, lomljenje i gubitak sjaja.

Jesenja nega kose: Kako očuvati zdravlje i sjaj u hladnijim danima Foto: Pixabay



Zato je važno prilagoditi svoju rutinu nege kako bi vaša kosa ostala zdrava i negovana tokom ove sezone.

1. Dubinska hidratacija

Hladniji vazduh može isušiti kosu, pa je važno da joj pružite dodatnu vlagu. Koristite hidratantne maske za kosu jednom nedeljno, sa sastojcima poput arganovog ulja, kokosovog ulja ili shea putera. Ovi sastojci pomažu da vaša kosa zadrži vlagu i sprečavaju njeno pucanje.

2. Pravilno pranje

Kako bi vaša kosa zadržala prirodna ulja koja je štite, izbegavajte prečesto pranje. Idealno bi bilo da kosu perete 2-3 puta nedeljno, koristeći blage šampone bez sulfata. Tako ćete sprečiti isušivanje i održati balans hidratacije.

3. Zaštita od toplote

Iako možda više ne koristite fen svakodnevno, pri svakom stilizovanju toplim aparatima (pegla, figaro), ne zaboravite na zaštitu od toplote. Kosa je krhka u hladnijim mesecima, pa je važno koristiti sprejeve ili kreme koji štite dlaku od oštećenja.


Foto: Pixabay​

4. Održavanje krajeva


Jesen je savršeno vreme za osvežavanje krajeva. Redovno šišanje sprečava lomljenje i daje kosi zdrav izgled. Ako primetite da su krajevi isušeni i ispucali, vreme je za posetu frizeru.

5. Prirodna ulja za dodatnu negu

Dodavanje nekoliko kapi ulja, poput ricinusovog ili bademovog, u vašu dnevnu rutinu može učiniti čuda za kosu. Nanesite ih na krajeve ili dužinu kose kako biste sprečili isušivanje i vratili joj sjaj.

Uz ove savete, vaša kosa može ostati sjajna, zdrava i otporna na jesenje izazove.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>