Region

Svet

Sergej Trifunović osuđen u Hrvatskoj: Evo kolika kazna ga očekuje!

Sergej Trifunović, poznati srpski glumac, suočen je s kaznom od šezdeset dana zatvora, koja će biti uslovna ukoliko ne počini istu prekršaj u narednoj godini. 

Sergej Trifunović osuđen u Hrvatskoj: Evo kolika kazna ga očekuje! Foto: YouTube printscreen/



Trifunović je uhapšen juče na granici sa Hrvatskom, a trenutno je izbegao trenutni izdržavanje kazne, s obzirom na to da mu je ostalo još samo 59 dana zatvora pod uslovom.

Osim toga, Trifunović je obavezan da plati sudske troškove u iznosu od 150 evra i odlučio je da se odrekne prava na žalbu, čime je presuda postala pravosnažna. 


Foto: Instagram printscreen/isidoramijanovic

Glumcu je vraćen pasoš, a on je najavio da planira da se preseli u Hrvatsku, gde mu je supruga Isidora poreklom iz Rijeke.

Suđenje Trifunoviću u Splitu započelo je sa zakašnjenjem zbog greške u lokaciji. Naime, glumac je greškom otišao na Opštinski sud, iako je suđenje trebalo da se održi na Prekršajnom sudu, koji se nalazi samo 400 metara dalje. 

Tokom suđenja, Trifunović je bio u pratnji svoje supruge Isidore, dok je srpski konzul u Hrvatskoj, Stefan Ristić, prisustvovao kao podrška, iako ga glumac nije direktno kontaktirao.

Sudnica je bila mala, te je sutkinja Matkov dozvolila prisustvo samo dvojici novinara, dok su ostali čekali ispred suda. Prethodno je policija tražila kaznu od trideset dana zatvora i novčanu kaznu od 1.000 evra, dok je Trifunović izjavio da nije imao dovoljno sredstava za plaćanje kazne, te je dobio dodatni dan za prikupljanje novca.

Trifunović, koji se trenutno suočava s pravnim izazovima, najavio je novi početak u Hrvatskoj, što može značiti značajnu promenu u njegovom profesionalnom i privatnom životu.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus/Politika

Povezane vesti:


>