Region

Svet

Sada sprema spektakl u Areni, a evo kako je počela karijeru Tanja Savić

Kada se danas u regionu kaže muzičko takmičenje, niko i ne mora da izgovori ime formata, jer je samo jedno postalo sinonim za to - Zvezde Granda.

Sada sprema spektakl u Areni, a evo kako je počela karijeru Tanja Savić Foto: YouTube printscreen/Pink TV



Ovaj televizijski megaprojekat uspeo je tokom poslednje dve decenije ne samo da obori sve rekorde gledanosti, iznedri neke od najvećih zvezda današnjice, već i da sve druge slične formate svede na marginu.

Ipak, pre samo 21 godinu, ući u tako nešto predstavljalo je hrabar i rizičan projekat, na koji se odvažio Saša Popović na predlog i u saradnji sa Žikom Jakšićem. Suočeni sa mlakim reakcijama na tadašnji Idol, u koji su braća Karić na svojoj televiziji uložili ogromne pare, oni ipak odlučuju da naprave svoj koncept i ponude ga auditorijumu. Zarad svođenja troškova, nisu pravili novu binu niti posebnu emisiju, već je ovo snimano i emitovano kao poseban segment u tada najgledanijoj emisiji Grand šou, koju će, kako se pokazalo, nadživeti.


Foto: Instagram printscreen/tanja savic

Plan je postavljen, uslovi obezbeđeni ostalo je samo da se pronađu adekvatni takmičari i oni kreću pos Srbiji da traže potencijalne zvezde.

I onda se desio trenutak koji menja tok muzike i ulazi u istoriju televizije. Poput  Keli Klarkson u Američkom Idolu ili Adel na dodeli Brit nagrada, na scenu je kročila Tanja Savić spremna da se predstavi svetu, nesvesna da će ta tri minuta ne samo u potpunosti promeniti njen život i učiniti je miljenicom nacije preko noći, već i pre početka učiniti da region petkom uveče sa nestrpljenjem čeka novu rundu takmičenja mladih talenata.

Već sutradan cela nacija pričala je o mladoj crnokosoj talentovanoj devojčici a koliko je opčinila publiku svedoči i podatak da je njeno izvođenje Janine pesme "Šta će ti pevačica" u eri pre interneta bilo najdeljenija melodija te godine na mobilnim telefonima.

Činjenica da je prva zvezda već rođena učinila je da sada publika obrati pažnju i na druge takmičare na audiciji, pa su se tako već posle nekoliko nedelja iskristalisali i ostali favoriti, koji su, kako će se pokazati, i uspeli da stignu do finala.

Nacija je tog juna pre dvadeset godina bila prikovana uz televizore prateći direktan prenos finala u kome je, u uzbudljivoj završnici, prvo mesto zauzeo Bane Mojićević, drugoplasirani je bio Stevan Anđelković dok je Tanja glasovima publike završila na trećoj poziciji. Na četvrtom mestu našao se Darko Filipović, peti je bio Nemanja Nikolić, a šesta Slavica Ćukteraš.

Svi su počeli graditi svoje karijere, a najuspešnija je bila upravo Tanja. 


Foto: Instagram printscreen/tanja savic


Za moje dobro, Tako mlada, Zašto me u obraz ljubiš, Poludela, Incident, Gde ljubav putuje, Laga laga, Oči boje viskija, Pancir, Švaler, Prostakuša, i naravno jedan od najvećih hitova u istoriji folka Zlatnik…

Oko Tanje Savić se mogu lomiti koplja po raznim pitanjima, ipak ono što joj niko ne može osporiti jeste talenat, X faktor koji poput magije deluje na publiku, i činjenica da je, kao niko u poslednjim decenijama, uvek umela da odabere i donese pesmu.
Ovo je važilo sve od njene prve audicije gde je, svojim izvođenjem od pesme Šta će ti pevačica napravila veći hit nego što je to ikada bio.

Stavivši to sve na jednu stranu, logično se nameće pitanje: zašto onda ona sada posle dve decenije već uveliko ne puni hale i stadione po regionu.

Odgovor je jednostavan: pogrešni izbori u privatnom životu koji su povukli sa sobom i  neke loše poslovne poteze, uspeli su da uspore čak i karijeru pevačice mlade generacije lsa najviše hitova u 21. veku.

Pregrmela je Tanja i pauze prouzrokovane brakom a kasnije i dugim i traumatičnim razvodom, borbu za starateljstvo nad dva sina, odlaske i povratke iz zemlje pa je čak uspela posle svega da se odlično snađe u novim muzičkim trendovima. Posla joj naravno nije nedostajalo, nastupi su se nizali ali nikada nije dostigla uspeh koji su joj svi prognozirali i, u krajnjem slučaju, očekivali.

Poslednjih par godina unele su mir i stabilnost u život sada već iskusne zvezde, čemu je doprinela i činjenica da su deca kod nje i da ima novog životnog partnera koji joj je vetar u leđa, tako da je Tanja konačno odlučila da dostigne prvi cilj koji je publika još pre 15 godina od nje očekivala, zakazavši koncert u Areni za 23.11.2024. Ovo bi trebalo da predstavlja krunu jedne i otvori drugu fazu u njenoj karijeri.

Šta ona nosi?

Ne zna se, ipak je to Tanja Savić.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>