Region

Svet

Nevreme izazvalo kolaps u Beču: Andreana Čekić napustila dom dok se siituacija ne smiri!

Jako nevreme je pogodilo Beč, uzrokujući izlivanje Dunava i poplave koje su zahvatile pojedine delove grada i auto-put. 

Nevreme izazvalo kolaps u Beču: Andreana Čekić napustila dom  dok se siituacija ne smiri! Foto: Instagram printscreen/anreanacekic



Obilne padavine dovele su do delimične obustave saobraćaja, a gradske vlasti su proglasile vanredne mere.

Mnoge škole funkcionišu u vanrednom režimu, dok su neke potpuno zatvorene. Ulice su postale neprohodne, a stanovnici pojedinih delova grada mogu do svojih zgrada da dođu samo čamcem. 

Austrijski mediji izveštavaju da su spasilačke službe u punom pogonu, dok meteorolozi upozoravaju na mogućnost novih padavina u narednim danima.


Foto: Instagram printscreen/andreanacekic

Ova dramatična situacija nije zaobišla ni popularnu pevačicu Andreanu Čekić, koja živi u Beču. Andreana je za "Telegraf" otkrila kakva je situacija u prestonici Austrije:

"Situacija je komplikovana, delovi grada oko Dunava su skroz poplavljeni i ljudi su primorani da napuste svoje domove. Srećom, moja zgrada je na bezbednom, ali sam ipak odlučila da odem par dana u terme koje se nalaze na periferiji grada dok se situacija ne smiri," - rekla je Andreana za Telegraf.rs.

U međuvremenu, vlasti i spasilačke službe nastavljaju da se bore sa posledicama nevremena, dok se Beč suočava sa izazovima koje donose ovakve ekstremne vremenske prilike.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>