Svet

Region

Preminuo Tito Jackson: Stariji brat legendarnog Michael Jacksona

Tito Jacksons, član legendarnih grupa Jackson 5 i The Jacksons, preminuo je u 70. godini života. 

Preminuo Tito Jackson: Stariji brat legendarnog Michael Jacksona Foto: YouTube printscreen/Vevo



Vest o njegovoj smrti potvrdio je dugogodišnji porodični prijatelj i menadžer porodice, Stiv Mening, za "Entertainment Tonight".

Prema Meningovim rečima, muzičar je preminuo u nedelju dok je bio na putu iz Novog Meksika ka Oklahomi, a uzrok smrti se sumnja da je srčani udar, iako zvanična potvrda još nije objavljena.

Tito, rođen kao Toriano Adaryll "Tito" Jackson , bio je treće dete iz slavne porodice Jackon, i stariji brat pokojnog Michaela i Janet Jacskon. Karijeru je započeo kao gitarista u grupi Jackson 5, koja je stekla svetsku slavu krajem 60-ih i 70-ih godina, postavši sinonim za hitove poput "I Want You Back", "ABC" i "I'll Be There". Njihova muzika i danas ima globalni uticaj.

Iako je njegov brat Michael postao "Kralj popa" i nastavio solo karijeru, Tito je ostao posvećen muzici, ali se tek 2003. godine odlučio na solo nastupe, pretežno kao bluz muzičar.


Foto: YouTube printscreen/Tito Jackson

Njegov singl "Get It Baby" iz 2016. godine, koji je snimio sa reperom Big Daddy Kaneom, doneo mu je komercijalni uspeh, a pesma je objavljena na njegovom albumu "Tito Time".

Tito Jackson iza sebe ostavlja trojicu sinova – Taja, Tarila i Tija, koji su činili R&B/pop grupu 3T, kao i devetoro unučadi. Njegov značaj za muziku, kao i nasleđe koje je izgradio kroz rad sa braćom i porodicom, ostaće zapamćeni kroz generacije.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>