Recepti

Ljubav

Zimnica koja osvaja ukusom: Paprika u senfu - tajni recept za savršene zimske teglice!

Pripremite najukusniju zimnicu ove sezone! Paprika u senfu je prava poslastica koja će oduševiti vašu porodicu i goste. U ovom jednostavnom receptu otkrivamo tajne kako da napravite savršeno začinjene paprike koje će biti glavna zvezda na vašem zimskom stolu.

Zimnica koja osvaja ukusom: Paprika u senfu - tajni recept za savršene zimske teglice! Foto: Printscreen Youtube/Emilys Kitchen




Sastojci:

3 kg crvene mesnate paprike
250 ml vode
250 ml alkoholnog sirćeta ( 9%)
2 kašike šećera
2 kašičice soli
2 lista lovora
10-15 zrna bibera
250 g senfa
125 ml ulja




Priprema paprika u senfu - zimnica
Foto: Printscreen Youtube/Emilys Kitchen
 

Priprema:


Operite paprike, uklonite peteljke i očistite ih od semenki. Isecite ih na tanke trake. U dublji lonac sipajte vodu, sirće, šećer, so, pa dodajte lovorov list i zrna bibera. Zagrejte tečnost dok ne provri, a zatim ubacite polovinu isečene paprike. Kuvajte oko deset minuta, povremeno mešajući. Zatim, papriku izvadite rešetkastom kašikom i ostavite da se ocedi i ohladi. U istu tečnost dodajte drugu polovinu paprika i kuvajte na isti način.

U posebnoj posudi sjedinite senf i ulje, dobro ih promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte ohlađene paprike u senf smesu i ponovo pažljivo promešajte. Kada su paprike ravnomerno obložene senfom, prebacite ih u sterilizovane tegle. Kašikom pritisnite paprike u teglama kako biste izbacili višak vazduha, zatim zatvorite poklopce i odložite na hladno i tamno mesto gde inače čuvate zimnicu.

Od ove količine dobićete tri tegle paprike u senfu, spremne za zimu.



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>