Ostalo

Sme�no

Fotografija koja je obišla svet: Elvis Prisli kleknuo ispred slepe devojčice, a njena sudbina se zauvek promenila! (FOTO)

Fotografija Elvisa Prislija koji kleči ispred slepe devojčice na koncertu iz 1975. godine obišla je svet, ali malo ko zna  ovu emotivnu priču koja stoji iza ovog trenutka.

Fotografija koja je obišla svet: Elvis Prisli kleknuo ispred slepe devojčice, a njena sudbina se zauvek promenila! (FOTO) Foto: YouTube printscreen/Vevo



Elvis, poznat po svojoj velikodušnosti, saznao je da u publici sedi slepa devojčica koja je bila veliki obožavalac njegovih pesama.

Dirnut njenom pričom, legendarni pevač je zamolio svog menadžera da je dovede na binu.

Kada je devojčica stala ispred njega, Elvis je kleknuo i nežno je pitao: 

"Čuo sam da ti se sviđaju moje pesme, dušo?" Sramežljiva devojčica je odgovorila: "Da, gospodine. Slušam ih svake noći pre nego što odem u krevet."

Taj dirljiv trenutak na sceni ostavio je dubok utisak na publiku, ali prava emocija je tek usledila.


Foto: printscreen/zanimljivosti

Nakon koncerta, Elvis je učinio nešto što je malo ko očekivao – odlučio je da plati operaciju kojom bi devojčica mogla da povrati vid.

Njegov čin humanosti i velikodušnosti nije samo pokazao koliko je bio muzička ikona, već i čovek ogromnog srca, spreman da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ovaj trenutak ostao je zauvek urezan u sećanju mnogih kao dokaz da Elvis Prisli nije bio samo kralj rokenrola, već i kralj dobrote.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>