Region

Svet

Region

Svečana premijera filma Bauk sa Milošem Bikovićem i Vojinom Ćetkovićem!

Svečana premijera antiratnog filma "Bauk", sa Milošem Bikovićem i Vojinom Ćetkovićem u glavnim ulogama, održaće se 1. oktobra u mts Dvorani. Karte za ovu dugo očekivanu projekciju su već u prodaji, a film, koji donosi potresnu priču o bombardovanju 1999. godine, od 3. oktobra ulazi u redovnu bioskopsku distribuciju.

Svečana premijera filma Bauk sa Milošem Bikovićem i Vojinom Ćetkovićem! Foto: Nama film



Režiser Goran Radovanović nije imao dilemu oko izbora glavnih glumaca, birajući dvojicu trenutno najboljih srpskih glumaca, Miloša Bikovića i Vojina Ćetkovića, za uloge u antiratnoj drami "Bauk". Premijera je zakazana za 1. oktobar, a karte su već dostupne na blagajni mts Dvorane.

Film "Bauk", u režiji i scenariju Gorana Radovanovića, premijerno će biti prikazan domaćoj publici 1. oktobra u mts Dvorani. Za premijeru, karte su već dostupne, a film će biti u redovnom bioskopskom repertoaru od 3. oktobra.

Smešten u proleće 1999. godine, tokom NATO bombardovanja, "Bauk" donosi antiratnu priču koja se bavi kolektivnim strahom i otporom, kako je to opisao sam reditelj. Film se temelji na ličnim iskustvima Radovanovića i njegovih bliskih ljudi, uz dodatnu inspiraciju iz literature. Naslov filma inspirisan je pesmom Johana Volfganga Getea, koju je Aleksa Šantić preveo.




Foto: Nama film


Radnja prati osmogodišnjeg dečaka Savu koji sa svojom majkom preživljava strahote bombardovanja, pokušavajući da zadrži dečiju nevinost i optimizam. Vojin Ćetković igra sveštenika, dok Miloš Biković tumači ulogu Savinog oca. Glavnu ulogu dečaka tumači talentovani Jakša Prpić, dok je uloga Savine majke poverena makedonskoj glumici Sari Klimoskoj, koja je izrazila čast zbog učešća u filmu koji kroz poetski prikaz dočarava kolektivnu tragediju srpskog naroda.

Film "Bauk" će nakon premijere biti prikazivan u bioskopima širom zemlje, a karte za svečanu premijeru dostupne su na blagajni i putem sajta mts Dvorane.



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>