Region

Svet

Riblja Čorba posle 46 godina prestaje da postoji!

Bend "Riblja čorba," koji je obeležio skoro 46 godina muzičke scene, dolazi do kraja svog puta. 

Riblja Čorba posle 46 godina prestaje da postoji! Foto: YouTube printscreen/RTS



Nakon nedavne smrti Bore Đorđevića, legendarni frontmen i osnivač benda, članovi grupe su odlučili da se povuku sa scene. Bore Đorđević je preminuo nakon duge i teške bolesti, što je dovelo do odluke o prekidu nastupa, prema izveštajima medija.

Zoran Dašić Daša, frontmen grupe "Legende" i blizak prijatelj Đorđevića, komentarisao je budućnost "Riblje čorbe."

Daša je naglasio da je Miša Aleksić, basista benda, bio ključna figura u organizaciji i funkcionisanju benda, dok je Bora bio kreativni lider. Prema njegovim rečima, odlazak Miše, a zatim i Bore, predstavlja veliki gubitak za bend, a budućnost grupe ostaje neizvesna.


Foto: YouTube printscreen/RTS​

- S obzirom da ih znam sve pojedinačno i pre nego što su se sastavili kao bend i kad su ga napravili pre 45 godina, po mom mišljenju, Miša je bi taj koji je bio glavni motor celog tima. Bora je bio šef i pisao je pesme, ali je Miša bio zadužen za sve ostalo. Svaka grupa koja dugo radi i koja je organizovana, mora da ima čoveka organizatora, kako bi ja to rekao "oficira u vojsci", koji radi sve stvari, a kojima glavni kreativac ne bi trebao da se opterećuje. Miša je bio taj koji je ugovarao gostovanja, a Bora je dolazio da gostuje gde treba i da priča u emisijama. Riblja čorba je sa Mišinim odlaskom mnogo izgubila, a sa Borom da ne pričam. Zaista ne znam kakva će im biti budućnost i da li uopšte imaju budućnost
- rekao je Daša za Kurir

Vuk Žugić, dugogodišnji prijatelj Bore Đorđevića i bivši rukovodilac sektora za kulturu Sava centra, smatra da će pesme "Riblje čorbe" nastaviti da žive i nadmašuju vreme, prenosi Kurir. 

On veruje da će univerzalnost i vanvremenska priroda njihovih pesama obezbediti trajnu vrednost i budućnost njihovog umetničkog stvaralaštva.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>