Recepti

Ljubav

Zimnica u tegli: Barena paprika - neodoljiv recept koji svi obožavaju!

Tražite savršen recept za barenu papriku? Ovaj tradicionalni način pripreme zimnice oduševiće vas jednostavnošću i bogatim ukusom. Paprike se blanširaju u aromatičnoj mešavini sirćeta, ulja i začina, a zatim pažljivo slažu u tegle uz dodatak belog luka i mirođije. Rezultat je hrskava i sočna paprika koja će vam obogatiti svaki obrok tokom zime. Sigurno ćete uživati u ovom receptu, a on će postati omiljen među vašim prijateljima i porodicom.

Zimnica u tegli: Barena paprika - neodoljiv recept koji svi obožavaju! Foto: Printscreen Instagram/sweetcooking8



Sastojci:

2,5 kg paprika
3 litra vode
1 čaša šećera (150 g)
200 ml sirćeta
2 velike kašike soli
150 ml ulja



Foto: Printscreen Instagram/sweet_cooking_8

 

Priprema barene paprike:


Ako su paprike velike, prepolovite ih na četvrtine, a manje paprike podelite na pola. U veliku šerpu sipajte vodu, sirće, ulje, dodajte šećer, so, malo peršuna, lovorov list i nekoliko zrna bibera. Stavite na šporet da prokuva.

Ubacite paprike u tečnost i kratko ih blanširajte, oko 2-3 minuta. Izvadite ih iz tečnosti i stavite u veću posudu, pokrivajući ih kuhinjskom krpom. Ponovite postupak dok sve paprike ne budu obrađene.

U sterilisane tegle poređajte paprike, lagano ih pritisnite, ali ne previše. Dodajte beli luk po ukusu, peršun, biber i mirođiju ili druge začine po želji. Zatim prelijte paprike vrućom tečnošću tako da budu potpuno potopljene. Dobro zatvorite tegle.

Tegle prekrijte stolnjakom i ostavite ih da se potpuno ohlade. Nakon toga, skladištite ih na hladnom mestu.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>