Region

Svet

Nada Obrić iskreno o borbi sa tri karcinoma: Porodica mi je spasila život!

Poznata pevačica Nada Obrić otvoreno je progovorila o teškoj borbi sa tri različita karcinoma. Svojom hrabrošću i uz podršku porodice, uspela je da prebrodi najteže trenutke u životu, a emotivni detalji njene priče rasplakali su mnoge. Saznajte kako je Nada pronašla snagu u ljubavi svoje dece i šta je poručila svima koji se suočavaju sa sličnim izazovima.

Nada Obrić iskreno o borbi sa tri karcinoma: Porodica mi je spasila život! Foto: Printscreen Youtube/Blic





Pevačica Nada Obrić nedavno je otvoreno govorila o svojoj borbi sa tri različita tipa karcinoma, ističući koliko su joj podrška najbližih i snaga volje bili ključni u toj lavovskoj bitci.

"Zdravlje mi je sada dobro. Prebrodila sam tri karcinoma na tri različita mesta u telu, a nijedan nije imao veze s drugim. To je trenutak kada shvatite da se borite za opstanak, a ta borba je izuzetno teška. Noći provodite u razgovoru sa samim sobom. Svakom bih preporučila da ne sme da klone duhom. Kada sam saznala za dijagnozu, u ponedeljak, u četvrtak sam već bila na operaciji. Najteži su trenuci kada legnete sami sa svojim mislima. Deca su bila uz mene, i koliko god su se trudili da ne prihvate situaciju, često nismo znali ko teši koga – oni mene ili ja njih. Ta njihova odlučnost da mi pomognu u najtežim noćima, kada mi je bilo najgore, ne može se opisati rečima", ispričala je Nada kroz suze.

Obrićeva je takođe otkrila koliko su hemioterapije bile iscrpljujuće. "Spala sam na 45 kilograma, nisam mogla ni da hodam. Trudila sam se da ćerka ne vidi kroz šta prolazim. Strah, ljutnja, molitve – sve je bilo prisutno. Ali, shvatila sam koliko sam odgajila divnu decu. Kad dođe vreme, mirna sam jer znam da će oni biti dobro. Ali još se ne dam. Svako mora da pronađe razlog za borbu. Život je prelep, i važno je pronaći motiv da se nastavite boriti. Pozivam sve ljude da, čim osete nešto neobično, odmah odu kod lekara. Divno je kada vam kažu da vam nije ništa", poručila je pevačica.




Foto: Printscreen Youtube/Blic


Nada je prošla kroz četiri operacije u dve godine, nakon što je imala ginekološki karcinom, melanom i karcinom bešike. Podelila je svoje iskustvo sa hemioterapijama: "Imala sam 26 zračenja nakon prvog karcinoma '99. godine, a sada sam prošla osam hemioterapija. Moja doktorka je rekla: 'Ja se ove žene bojim. Ona dolazi na hemioterapije kao da ide na kafu.' Bila sam jedina kojoj kosa nije opala, ali mučnina i umor su me pratile."

Najveću podršku Nada je dobila od svoje porodice, a posebno je istakla trenutak koji je bio prelomni za nju: "Moja unuka mi je poslala poruku koja je možda bila ključna u mojoj borbi. U toj poruci mi je napisala da moram da se borim do poslednjeg atoma snage kako bih uživala u zajedničkim trenucima sa njom."

Na kraju, Nada je apelovala na sve da slušaju svoje telo: "Bog vam uvek šalje signale. Čim osetite da nešto nije u redu, idite kod lekara", zaključila je pevačica u emisiji "Magazin In".




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>