Svet

Region

Kate Middleton završila sa hemioterapijom: Moj put ka oporavku je dug! (VIDEO)

Princeza je ranije ove godine otkrila da se leči od raka i da je započela kurs „preventivne hemoterapije“.

Kate Middleton završila sa hemioterapijom: Moj put ka oporavku je dug! (VIDEO) Foto: YouTube printscreen/Royals



Kate Middleton, princeza od Velsa, završila je lečenje hemoterapijom i sada je fokusirana na to da ostane „bez raka“, objavljeno je u ponedeljak.

Princeza i supruga princa Vilijama, ranije ove godine je otkrila da se leči od raka i da je započela „preventivnu hemoterapiju“. Britanska kraljevska porodica nije otkrila tačnu prirodu bolesti.

U novoj izjavi, objavljenoj u ponedeljak, princeza od Velsa je rekla:

„Kako se leto bliži kraju, ne mogu opisati olakšanje što sam konačno završila hemoterapiju.“  - kaže princeza i dodaje: 

 „Radim sve što mogu da ostanem bez raka – sada mi je to prioritet. Iako je hemoterapija završena, moj put ka potpunom oporavku je dug i moram nastaviti da živim dan po dan.“

Rekla je da se „raduje povratku na posao i preuzimanju još nekoliko javnih angažmana u narednim mesecima, kada bude mogla“.

Kate je otkrila da ima rak nekoliko nedelja nakon vesti o dijagnozi raka kod kralja Čarlsa III.

Pre toga su mesecima kružile spekulacije o njenom zdravlju.

Pre nego što je javno govorila o svom stanju, princeza, koja neko vreme nije bila viđena u javnosti, izazvala je medijsku pažnju kada je objavljena montirana fotografija na kojoj je sa troje dece.

U saopštenju od ponedeljka, koje je propraćeno pažljivo snimljenim videom princeze i njene porodice, britanska kraljevska porodica je najavila da princeza ulazi u "novu fazu oporavka, s obnovljenim osećajem nade i zahvalnosti prema životu".

„Vilijam i ja smo neizmerno zahvalni na podršci koju smo primili i crpimo snagu iz svih onih koji su uz nas u ovom trenutku“, rekla je.

„Ljubaznost, empatija i saosećanje svih su nas zaista duboko dirnuli.“


„Svima koji se suočavaju s rakom – uz vas sam, rame uz rame, ruku pod ruku. Iz tame može doći svetlost, neka ta svetlost sija.“

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>