Ostalo

Sme�no

Borba sa neplodnošću i bolesti: Magda Barton postala majka uz pomoć brata

Magda Barton (36) iz Edinburga, menadžerka u kompaniji za onlajn učenje, i njen suprug Tom (37), univerzitetski predavač, prošli su dug i izazovan put ka ostvarenju roditeljstva.

Borba sa neplodnošću i bolesti: Magda Barton postala majka uz pomoć brata Foto: Pixabay



Godinama su se suočavali sa neplodnošću i ozbiljnim zdravstvenim problemima, ali na kraju je njihova priča dobila srećan ishod – zahvaljujući hrabroj surogat majci Sari i Magdinom mlađem bratu Macieju.

Magda i Tom su se upoznali sa 18 godina, a 2013. su se venčali, sanjajući da osnuju porodicu.

Međutim, nakon tri godine bezuspešnih pokušaja, Magdi je dijagnostifikovana autoimuna bolest koja je uzrokovala ozbiljno oštećenje njenih bubrega. Iako je bolest držala pod kontrolom lekovima, lekari su predvideli da će u budućnosti biti potrebna transplantacija. Uz to, suočavali su se i sa problemima neplodnosti. „Bilo je teško, ali naša želja za bebom bila je jača od svih prepreka,” priseća se Magda, prenosi britanski Sun.

Dok je njeno zdravstveno stanje postajalo sve ozbiljnije, par se odlučio za vantelesnu oplodnju. U martu 2021. godine, embrioni su preneseni kod surogat majke, Sare, a ubrzo nakon toga, primili su divnu vest da je trudna.

„Kada smo saznali, plakali smo od sreće,” kaže Magda. Sara je tokom cele trudnoće pružala ogromnu podršku paru, ali situacija je postala komplikovanija kada je Magdi bila hitno potrebna transplantacija bubrega.


Foto: Printscreen/Th Sun

Tada je na scenu stupio njen brat, Maciej (35), koji je bez oklevanja ponudio da bude donor. „Iako smo bili zabrinuti za njegovo zdravlje, bio je odlučan da mi pomogne. Njegova hrabrost me ostavila bez reči,” govori Magda. Transplantacija je uspešno obavljena 20. septembra 2022. godine, a Magdina zdravstvena situacija se stabilizovala.

Na kraju, 11. novembra 2022. godine, rođena je njihova ćerka Hana.

„Osećamo neizmernu zahvalnost prema Sari i Macieju. Bez njih, ovaj naš san ne bi bio moguć,“ kaže Magda, srećna što su, nakon toliko izazova, konačno postali porodica.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>