Region

Svet

Srce da pukne: Bora Djorđević sahranjen u Čačku - Pogledaj dom svoj, anđele i jecaji odzvanjali grobljem (FOTO)

Srceparajući oproštaj od legende rokenrola u Čačku. Bora Đorđević sahranjen je danas, 07, septembra u svom rodnom gradu. Pesma "Pogledaj dom svoj, anđele"  i jecaji, odzvanjali su grobljem.

Srce da pukne: Bora Djorđević sahranjen u Čačku -  Pogledaj dom svoj, anđele  i jecaji odzvanjali grobljem (FOTO) Foto: Pink.rs



Na oproštaju od ovog muzičkog velikana, njegova omiljena pesma "Pogledaj dom svoj, anđele" ispunila je vazduh, izazvavši suze i tugu kod okupljenih prijatelja, porodice i fanova.

Srpska muzička scena ostala bez jednog od svojih najvažnijih predstavnika – Bora Đorđević, frontmen i osnivač legendarne grupe "Riblja Čorba", sahranjen je na groblju u rodnom Čačku kako je ii želeo.


Foto: Pink.rs

Oproštaj od legende rokenrola je emotivan i dirljiv, a okupljeni su se prisetili njegovog nemerljivog doprinosa muzici i kulturi.

Dok su prisutni sa suzama u očima gledali ka nebu, začuli su se prvi taktovi čuvene pesme "Pogledaj dom svoj, anđele", jedne od najpoznatijih pesama "Riblje Čorbe", koju je izveo hor gimnazijalaca, a uz koju je i ispraćen na večni počinak.

Ova numera, koja nosi snažnu poruku o prolaznosti i životnim vrednostima, bila je simboličan izbor za oproštaj od čoveka čija je muzika obeležila živote mnogih generacija.

Bora Đorđević je kroz svoju muzičku karijeru postao sinonim za bunt, hrabrost i iskrenost.

Njegov specifičan glas i stil pisanja pesama učinili su ga neponovljivim autorom, a pesme poput "Pogledaj dom svoj, anđele" ostaviće večni trag na srpsku i regionalnu muzičku scenu.

Komemoracija i sahrana su okupile brojne prijatelje, kolege iz sveta muzike i umetnosti, kao i fanove koji su došli da se poslednji put oproste od svog idola.


Foto: Pink.rs

Uz suze i aplauze, okupljeni su se zahvalili Bori za sve što je dao muzici i kulturi, a zvuci pesme "Pogledaj dom svoj, anđele" ostavili su sve prisutne u dubokim emocijama.

Bora Đorđević će zauvek ostati upamćen kao jedan od najvećih umetnika i kantautora s ovih prostora. Njegove pesme će nastaviti da žive, dok će on večno ostati u srcima svih onih koji su ga voleli i poštovali.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>