Region

Svet

Bora Čorba biće sahranjen uz svoju pesmu koju će izvesti gimnazijalci!

Bora Đorđević, Čorba biće ispraćen na večni počinak uz reči svoje pesme koju će izvesti čačanski gimnazijalci.

Bora Čorba biće sahranjen uz svoju pesmu koju će izvesti gimnazijalci! Foto: Printscreen Youtube/Blic




 Bora Čorba biće sahranjen u subotu, u svom rodnom Čačku. 

"Komemoracija će biti održana u Kulturnom centru Čačak, koji se nalazi na Trgu narodnog ustanka sa početkom u 11 časova. Primanje saučešća zakazano je u 13 časova u kapeli na Gradskom groblju u Čačku, opelo počinje u 14 časova, a sahrana je zakazana za 14 sati i 30 minuta."-  potvrđeno je za RINU iz kabineta gradonačelnika Čačka.


Hor čačanske gimnazije pevaće na sahrani Bori u čast, a pesma "Pogledaj dom svoj, anđele" će se čuti u subotu na groblju u Čačku.


 

Legendarni roker Bora Čorba predvideo svoju sudbinu pre tri godine


Pre tri godine, legendarni roker već je razmišljao o mestu gde će zauvek počivati, što je potvrdio njegov dugogodišnji prijatelj, gradonačelnik Čačka, Milun Todorović. Njihovo prijateljstvo trajalo je pune tri decenije, a trenutak kada su zajedno birali grobno mesto bio je emotivan i težak.




Foto: Printscreen Youtube/Blic​


"Bora je došao kod mene pre tri godine i zamolio da ga odvedem na čačansko groblje. Hteo je da odabere mesto za večni počinak. Bili smo sami, i to je za mene bio veoma setan i tužan trenutak. Nadao sam se da taj dan nikada neće doći, ali Bora je bio smiren i odlučan. Izabrao je mesto s leve strane, pored parkinga, i rekao mi: "Brate, neka bude ovde." Ostavio mi je u amanet da ga tu sahranim, jer je Čačak voleo više od svega. Danas sam mu rekao: "Brate, biće kako si rekao" – ispričao je Todorović za Glas zapadne Srbije.

Todorović je dodao da, iako je procedura složena, učiniće sve da ispuni Borinu poslednju želju. – Ništa mi nije teško, najteže je što sam ostao bez prijatelja i brata kojeg sam poznavao trideset godina – rekao je on.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>