Ostalo

Sme�no

Upozorenje za roditelje: Kako je trend na društvenim mrežama skoro koštao život 12-godiišnjeg dečaka! (FOTO)

Jedna majka iz Britanije je putem društvenih mreža podelila dramatičnu priču o svom sinu, koja je potresla mnoge. 

Upozorenje za roditelje: Kako je trend na društvenim mrežama skoro koštao život 12-godiišnjeg dečaka! (FOTO) Foto: Haiper AI



Njeno iskustvo je upozorenje za sve roditelje o opasnostima koje mogu proizaći iz popularnih, ali opasnih trendova na društvenim mrežama.

Niikol je 21. avgusta, dok je bila na spratu sa svojom dvogodišnjom bebom, čula glasan udarac iz kuhinje. Brzo je sišla i pronašla svog 12-godišnjeg sina, Cezara, koji je ležao na podu i imao napad. Kasnije je otkriveno da je Cezar doživeo srčani zastoj zbog pokušaja da prati smrtonosni trend na društvenim mrežama poznat kao „hromiranje“.

Ovaj trend uključuje udisaње toksinih hemikalija iz sprejeva, što može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

U trenutku kada je Nikol stigla do Cezara, bila je potpuno šokirana. 

„Čula sam glasan prasak i pomislila da je neko od dece napravilo nešto. Kada sam došla do Cezara, video sam da leži na podu i da mu se oči okreću“, opisuje Nikol. Počela je da izvodi reanimaciju, dok je njen najstariji sin pozvao hitnu pomoć.

Cezar je hitno prevezen u bolnicu gde je stavljen u medicinski indukovanu komu na dva dana zbog nekoliko napada i srčanih zastoja. Fotografije koje je Maja podelila prikazuju Cezara na intenzivnoj nezi, u ozbiljnom stanju.

Policija je otkrila da je Cezar udahnuo drezodorans, a Nikol je saznala da je to bio deo trenda koji je njeno dete pokušalo da isprati. „Kada sam saznala šta je Cezar udisao, mislila sam da će umreti. Čula sam za 'hromiranje', ali nisam znala koliko je opasno“, rekla je.


X printscreen

Srećom, Cezar se potpuno oporavio nakon osam dana u bolnici i vratio se kući. Maja sada želi da upozori druge roditelje na opasnosti ovakvih trendova i naglašava važnost edukacije o prvoj pomoći. 

„Nije vredno toga. Možda izgleda zabavno, ali definitivno nije kada se nađete u bolnici i suočavate se sa bolom koji uzimate roditeljima. Preporučujem svim roditeljima da se obuču za pružanje prve pomoći jer može biti razlika između života i smrti“, poručila je Nikol.

Ova tragična priča je važan podsetnik za sve nas o opasnostima koje mogu proizaći iz nekontrolisanog praćenja trendova na društvenim mrežama.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>