Region

Svet

Dogovorili su se da zajedno umru na bini: Tužna ispovest Bore Djorđevića o poslednjim danima života!

Vest o smrti Bore Đorđevića, legendarnog frontmena "Riblje čorbe", šokirala je region. Đorđević je preminuo u 72. godini, a javnost je ostala potresena njegovom tužnom ispovešću o dogovoru sa prijateljem Mišom Aleksićem da zajedno umru na bini. Miša je "požurio", a Bora je hrabro nastavio borbu do poslednjeg trenutka.

Dogovorili su se da zajedno umru na bini: Tužna ispovest Bore Djorđevića o poslednjim danima života! Foto: Printscreen Youtube/RTS Oko





Vest o smrti Borisava Bore Đorđevića, legendarnog frontmena grupe "Riblja čorba", potresla je ceo region. Muzička ikona preminula je u 72. godini u KBC Ljubljana, gde je bio hospitalizovan zbog dugotrajne borbe sa hroničnom opstruktivnom bolešću pluća. Prema rečima menadžera benda, obdukcija neće biti sprovedena, a Bora će, po svojoj želji, biti sahranjen u rodnom Čačku ove subote.

Pre dve godine, Đorđević je emotivno govorio o gubitku svog prijatelja i kolege, basiste Miše Aleksića, čija smrt ga je duboko pogodila. Tada je istakao da su njih dvojica imali dogovor da zajedno umru na bini, ali je Miša, kako je Bora rekao, "malo požurio."

Ne mogu ni da govorim o tome! Bilo je strašno, Miša nas je napustio u roku od 10 dana. Teško smo to podneli. Znam da bi Miša želeo da nastavimo dalje. Imali smo dogovor da odemo zajedno, ali on je otišao pre mene - sa bolom u glasu rekao je Bora pre dve godine, dodajući da će se Mišina muzika i sećanje na njega živeti večno.

Nakon što je potvrđena vest o Borinoj smrti, Bane Obradović, menadžer grupe, otkrio je detalje o njegovoj borbi sa bolešću i poslednjim trenucima.




Foto: Printscreen Youtube/KTV Televizija​


Situacija je bila teška, ali smo se nadali čudu. Borio se kao lav, tako su nam rekli lekari. Svi smo bili šokirani, iako smo znali kakva je dijagnoza. Bio je prava legenda, i neka ga sada anđeli čuvaju - izjavio je Bane u emisiji "Uranak". Takođe je objasnio uzrok Borine smrti:

Pluća su mu bila najveći problem. U jednom trenutku više nije mogao da diše, a sekret koji se skupljao nije mogao da iskašlje. Lekari su ga intubirali i stavili na respirator, na kojem je bio deset dana. Primio je sve moguće terapije, ali noćas se stanje naglo pogoršalo i više nije bilo spasa. Preminuo je oko četiri sata ujutru.

Bora Đorđević biće sahranjen u subotu, 7. septembra u Čačku. Opelo će biti služeno u 14 sati, a sahrana pola sta kasnije, u 14.30.​





 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>