Svet

Region

Kultni film Silvestera Stalonea nakon 30 godina dobija nastavak!

Prošle godine najavljeno je da će akcioni film sa Silvesterom Staloneom u glavnoj ulozi dobiti kasni nastavak.

Kultni film Silvestera Stalonea nakon 30 godina dobija nastavak! Foto: YouTube printscreen



Nakon još jedne godine bez konkretnih dešavanja, čini se da projekat zaista dobija na zamahu.

Nastavak filma "Cliffhanger" iz 1993. godine planiran je još od 1994, ali više od tri decenije snimanje nije počelo. To bi se moglo promeniti ove godine, jer nakon određenih organizacionih problema, izgleda da će snimanje uskoro započeti.

Realizacija "Cliffhangera 2" prvobitno je stala 2023. godine, delimično zbog promene u režiserskom timu. Iskusni režiser akcija Žan-Fransoa Riše, poznat po filmu "Avion" sa Žerarom Batlerom, na kraju je angažovan za režiju ovog projekta. Istovremeno, obezbeđena su sredstva iz alpskog regiona, što je bilo ključno za početak snimanja.

Produkcija je dobila finansijsku podršku u decembru 2023. godine, uključujući dva miliona evra od Filmskog fonda Bavarske. Takođe je najavljeno da će delovi filma biti snimani u Italiji, nakon što je IDM Južni Tirol takođe obećao finansiranje.

Nedavno je projekt dobio dodatnih pet miliona evra od austrijskog FISAplus fonda. Sa ovim sredstvima, planirano je da snimanje počne na jesen 2024. godine, što čini premijeru u bioskopima tokom leta ili jeseni 2025. vrlo verovatnom.

Radnja "Cliffhangera 2" mogla bi doneti nove akcentne, posebno u pogledu podele uloga. Prema sinopsisu, Staloneov lik, Gejb Voker, vodiće planinsku kolibu u Dolomitima sa svojom ćerkom Sidni. Međutim, tokom izleta sa sinom milijardera, oni upadaju u zamku otmičara.

Ono što je zanimljivo jeste da bi Gejbova mlađa ćerka, Naomi, koja posmatra šta se dešava, mogla odigrati ključnu ulogu u spašavanju porodice, što znači da Stalone verovatno neće imati jedinu glavnu ulogu u filmu.

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>