Region

Svet

Džejli Ramović zabranjen koncert u Hrvatskoj: Par minuta pred nastup policija otkazala sve!

Džejla Ramović, popularna pevačica koja je trebalo da održi koncert u Omišu, Hrvatskoj, suočila se sa iznenadnim otkazivanjem svog nastupa samo pet minuta pre početka.

Džejli Ramović zabranjen koncert u Hrvatskoj: Par minuta pred nastup policija otkazala sve! Foto: YouTube printscreen/Pink TV



Koncert je bio zakazan za 31. avgust u jednom lokalnom kafiću, a ulaznice su se prodavale po ceni od 20 evra.

Prema informacijama iz splitske policije, razlog otkazivanja koncert je bio administrativne prirode. Policijski službenici su, na osnovu javne rasprave o koncertu stranog državljanina, utvrdili da organizatori nisu pribavili potrebne dozvole za rad.

Oni su obavili razgovore sa odgovornim licem i obavestili organizatora o obavezi da pribavi potrebne odobrenja i potvrde o prijavi rada. Objašnjavaju iz splitske policije za Dalmacija Danas:

"Policijski službenici su, na osnovu javne rasprave da će biti održan koncert stranog državljanina za kojeg se sumnja da nema prethodnu dozvolu za rad ili potvrdu o radu, obavili potrebne razgovore sa odgovornim licem i obavestili organizatora o postupku da je potrebno da se traži potrebno odobrenje i potvrda o prijavi rada kada se državljani trećih zemalja angažuju na rad i da ga obavesti o pravnim posledicama ukoliko blagovremeno ne pribavi potrebne dozvole. Dakle, u konkretnom slučaju policijski službenici su poduzeli potrebne mere i radnje kako bi se sprečilo kršenje zakona, te nije bilo potrebe za poduzimanjem daljnjih mera i radnji iz nadležnosti policije".


Foto Instagram printscreen/dzejlaramovic

Džejla Ramović je prošlog leta uspešno nastupila u istom tom kafiću, što dodatno iznenađuje ovaj neočekivani razvoj događaja.

U međuvremenu, koncert „Bijelog dugmeta“ u Splitu takođe je izazvao pažnju. Grupa je izvela svoje najveće hitove, ali je izvođenje pesme „Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo“ koju je izveo Alen Islamović, naišlo na negodovanje publike, koja je zviždala tokom ove numere, kako prenosi „Jutarnji.hr“.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>