Svet

Region

Preminuo glumac iz Zvezdanih staza: Sin se emotiivnom porukom oprostio od njega (FOTO)

Glumac Džejms Deren, poznat po svojoj nezaboravnoj ulozi u seriji „Zvezdane staze“, preminuo je juče, 2. septembra, u bolnici u 88. godini života. Ovu tužnu vest podelio je njegov sin, Džim Moret.

Preminuo glumac iz Zvezdanih staza: Sin se emotiivnom porukom oprostio od njega (FOTO) Foto: YouTube printscreen/star trek



Džejms Deren je nakon hitne hospitalizacije proveo poslednje trenutke na kardiološkom odeljenju. U emotivnom oproštaju, njegov sin Moret izrazio je duboku zahvalnost i tugu zbog gubitka.

"Bio je dobar čovek, izuzetno talentovan i zauvek mlad u našem srcu" - rekao je Džim Moret.

- Njegova sposobnost da izrazi ljubav prema porodici, čak i dok je bio bolestan, bila je neverovatna. Moret je dodao da je zahvalan što je njegov otac imao priliku da se poistoveti sa svojom poznatom ulogom surfera Mundogija u filmu „Gidžet“ i što je nastavio da komunicira sa svojim obožavateljima.



Džejms Deren rođen je u Filadelfiji, gde je studirao glumu kod Stele Adler u Njujorku i potpisao ugovor sa „Columbia Pictures“. Njegova prva uloga bila je u filmu „Rumble on the Docks“, a zatim je nastavio da se pojavljuje u filmovima kao što su „Operacija Madball“ i „Gunmen's Valk“. Međutim, postao je prepoznatljiv zahvaljujući svojoj ulozi u tinejdžerskom filmu „Gidget“ iz 1959. godine, u kojem su glavne uloge tumačili Sandra Dee i Klif Robertson.


Foto: X printscreen

Daren je takođe otpevao naslovnu numeru za ovaj hit film, koji je osvajao publiku svojim prikazom života tinejdžerke surferke u Malibuu, a kasnije je postao popularna TV serija.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>