Recepti

Ljubav

Hit recept: Čokolada koju svi žele da probaju!

Oduševite svoje nepce neodoljivim ukusom Dubai čokolade, koja je osvojila svet i postala hit u poslastičarnicama! Ova ukusna poslastica s kremom od pistaća i hrskavim kadaifom postala je pravi fenomen, a sada možete sami pripremiti ovu savršenu poslasticu kod kuće. Pratite naš jednostavan recept i otkrijte zašto je Dubai čokolada postala omiljeni izbor svih sladokusaca!

Hit recept: Čokolada koju svi žele da probaju! Foto: Printscreen Youtube/Big chef





Ako do sada niste imali priliku da probate Dubai čokoladu, vreme je da to učinite – svi koji su je probali oduševljeni su njenim ukusom! Dubai čokolada je preko noći stekla planetarnu popularnost, a njen neodoljivi ukus osvojio je ceo svet. Poslastičarnica "The Fix" predstavila je ovu poslasticu sa kremom od pistaća i kadaifom, koja je odmah proglašena jednom od najboljih. Donosimo vam recept koji će vas sigurno oduševiti!


Sastojci:

400 g čokolade po izboru (tamna ili mlečna)
30 g maslaca
150 g kadaifa
200 g krema od pistaća





Foto: Printscreen TikTok/elektraps


Priprema:

Otopite čokoladu i ravnomerno je rasporedite po kalupu koji ste obložili papirom za pečenje. Kalup može biti silikonski ili običan, poput onog za hleb. Premažite čokoladom sve ivice kalupa.

Pripremite kadaif tako što ćete ga usitniti, otopiti maslac i pomešati ih. Pecite smesu dok kadaif ne postane zlatno smeđ i hrskav.

Zagrejte krem od pistaća i pomešajte ga sa hrskavim kadaifom. Smesu prelijte preko sloja čokolade u kalupu.

Prelijte ostatak čokolade preko smese i stavite u frižider da se stegne.

Nakon što se dobro ohladi, vaša Dubai čokolada je spremna za degustaciju! Prijatno!



Video snimak pripreme čokolade, pogledajte OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>