Svet

Region

Slučaj Matthew Perry-a: Doktor priznao krivicu!

Dr. Mark Chavez (54) pristao je da se izjasni krivim po jednoj federalnoj tački optužnice za zavere u vezi sa distribucijom ketamina, u vezi sa smrću glumca Matthew Perry-a, saopštio je tužilac.

Slučaj Matthew Perry-a: Doktor priznao krivicu! Foto: YouTube printscreen/abc



Chavez je jedan od pet osoba optuženih u ovom slučaju. "Chavez je pristao da se izjasni krivim po jednoj tački optužnice za zavere u vezi sa distribucijom ketamina i potpisao je sporazum o priznanju krivice," izjavio je u petak (30. avgusta) predstavnik Ministarstva pravde.

Na suđenju će sudija za prekršaje u Sjedinjenim Američkim Državama Jean P. Rosenbluth odrediti datum za Chavezovu promenu postupka za izjašnjavanje o krivici, ili će uputiti strane da kontaktiraju veće federalnog okružnog sudije koji su dodeljeni predmetu kako bi odredili datum saslušanja.

Američko Ministarstvo pravde je ranije ovog meseca (15. avgusta) izjavilo da su istraživanja o smrti  Perry-a otkrila "široku podzemnu kriminalnu mrežu" koja je "iskoristila" glumca prodajom ketamina.

"Ova mreža je uključivala pomoćnika koji je živeo u kući, razne posrednike, dva lekara i glavnog izvora snabdevanja lekovima poznatog kao 'Ketaminska kraljica'," rekao je američki tužilac Martin Estrada.

"Ovi optuženi su iskoristili Perijeve probleme sa zavisnošću kako bi se obogatili. Znali su da je ono što rade pogrešno. Znali su da ono što rade predstavlja veliku opasnost za Perija. Ipak su to uradili. Na kraju, ovi optuženi su bili više zainteresovani za profit nego za Perijevo blagostanje."

Glavni optuženi su doktor Salvador Plasencia i trgovac drogom Jasveen Sangha, poznata kao "Ketaminska kraljica." Oni su radili sa Chavezom, Matthew Perry-jevim pomoćnikom Kennethom Iwamasom i posrednikom Ericom Flemingom.

Vlasti procenjuju da je Iwamas koristio Perijev novac da bi Plasenciji platio 55.000 dolara za ketamin između 20. septembra 2023. i 28. oktobra 2023., na dan kada je Peri preminuo.

Prema kancelariji američkog tužioca i Upravi za borbu protiv droge (DEA), Plasencia je ismivao Perryau poruci iz 2023. godine: "Pitam se koliko će ovaj moron platiti."

U međuvremenu, Sangha, "Ketaminska kraljica," navodno je poslala poruku: "Izbriši sve naše poruke" Fleming-u nakon što su se pojavile vesti o Perry-jevoj smrti.

Na dan glumčeve smrti, u oktobru 2023, otkriveno je da je Iwamas dao tri injekcije ketamina u razmaku od šest sati.

U sporazumu o priznanju krivice koji je Iwamas potpisao sa sudskim zvaničnicima, otkriveno je da je dao ketamin Periju oko 8:30 ujutru. Otprilike četiri sata kasnije, ubrizgao je još jednu dozu dok je Peri gledao film kod kuće.

Prema sudskim dokumentima, samo oko 40 minuta kasnije, Peri je zatražio još jednu injekciju ketamina. Iwamas je glumcu dao treću dozu u toku dana, za samo šest sati, a zatim je navodno napustio kuću da bi obavio neke zadatke.

Kada se vratio, pronašao je Perija licem nadole u svojoj hidromasažnoj kadi, a glumac je ubrzo nakon toga proglašen mrtvim.

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>