Recepti

Ljubav

Savršeno mekani susam štapići: Brzi recept za neodoljiv užinu!

Ovi savršeno mekani susam štapići su pravi hit koji će vam postati svakodnevna užina ili prilog uz obrok! 

Savršeno mekani susam štapići: Brzi recept za neodoljiv užinu! Foto: Instagram printscreen



Njihova savršena tekstura i zlatno smeđa boja čine ih neodoljivim, a priprema je jednostavna i brza. Kada ih jednom probate, nećete moći da im odolite. Uživajte u svakom zalogaju ovih predivnih štapića, koji su savršeni za obiteljsku užinu, kao i za posebne prilike. Pratite naš recept i otkrijte kako da napravite ove mekane i hrskave delikatese kod kuće!

Sastojci:

200 ml mleka
100 ml vode
10 gr suvog kvasca
1 kašika šećera
4 kašike ulja
500 gr brašna
1 kašičica soli
1 jaje za premazivanje
Susam za posipanje
2 kašike putera za premazivanje

Priprema:

U posudu sipajte toplo mleko, vodu, šećer, kvasac i ulje, pa dobro promiješajte. Dodajte brašno i so, pa zamesite meko i glatko testo. Testo prebacite u nauljenu posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi dok ne udvostruči veličinu.
Nadošlo testo prebacite na radnu površinu, podelite na 8 delova i svaki oblikujte u loptice. Loptice malo nauljite, zatim ih oblikujte u valjke i ostavite da odstoje 10 minuta.

Svaki valjak rastanjite rukama i oblikujte u štapiće. Štapiće rasporedite u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da narastu oko 20 minuta. Premažite ih umućenim jajetom, pospite susamom i pecite na 220°C oko 10 minuta. Odmah nakon pečenja, štapiće premažite otopljenim puterom.







Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>