Region

Svet

Region

Žarko Laušević suočen s prošlošću: Trenutak koji je promenio snimanje njegovog poslednjeg filma!

Na setu filma "Heroji Halijarda," Žarko Laušević je doživeo emotivni preokret kada ga je jedna rečenica iz scenarija vratila u najmračniji deo njegove prošlosti. Ovo je priča o trenutku koji je zauvek ostavio trag na njegovom poslednjem filmu.

Žarko Laušević suočen s prošlošću: Trenutak koji je promenio snimanje njegovog poslednjeg filma! Foto: Printscreen Youtube/Glas Zapadne Srbije




Tokom snimanja filma "Heroji Halijarda," Radoš Bajić podelio je dirljivu scenu sa Žarkom Lauševićem, jednim od najtalentovanijih glumaca naše kinematografije. Lauševićev život, koji je započeo sa mnogo uspeha i ljubavi, pretvorio se u noćnu moru posle tragičnog događaja u Crnoj Gori. Iako je odslužio kaznu, bol zbog onoga što se dogodilo ostala je sa njim do kraja života, o čemu je retko govorio.

Niko nije mogao da predvidi da će ga prošlost sustići na tako neočekivan način baš tokom snimanja ovog filma, koji je, ispostaviće se, bio njegov poslednji. Nakon Lauševićeve smrti, reditelj Radoš Bajić otkrio je najemotivniji trenutak sa snimanja koji nikada neće zaboraviti.

Bajić je ispričao kako je jedna rečenica iz scenarija izazvala suze kod Lauševića, što je stvorilo neobičnu tišinu na setu. Ta rečenica, kako se ispostavilo, bila je ista ona koju je otac jednog od mladića koje je Laušević ubio 1993. godine izgovorio tokom suđenja.


Možda vas interesuje:
Goran Bregović otkrio tajnu iz mladosti: Zaljubljen sam bio u Lepu Lukić!



Foto: Printscreen Youtube/Glas Zapadne Srbije


Bajić se prisetio scene u kojoj lik Koste, kojeg tumači Laušević, izgovara reči: "Kapetane, kako mi onako unakaziše sina. Nisam ja svoju decu našao na bunjištu da ih tako neko skrnavi i ubija." Kada je došlo vreme za snimanje te scene, Bajić je primetio da se Laušević povukao i tražio razgovor nasamo. Tada mu je otkrio da ne može da izgovori tu rečenicu jer je ista rečenica izgovorena tokom njegovog suđenja.

Laušević je, nakon kratkog razmišljanja, ipak odlučio da izgovori rečenicu, iako je taj trenutak bio izuzetno emotivan i potresan za njega. Bajić je zaključio da je taj trenutak ušao u film, ostavivši neizbrisiv trag na sve koji su bili prisutni.

Možda vas interesuje:
Film Bol o tragediji u Ribnikaru na prestižnom festivalu u Berlinu! (VIDEO)

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>