Region

Svet

Region

Premijera filma Lazarev put 18. septembra u MTS Dvorani: Ulaznice već u prodaji!

Beograd postaje centar filmske umetnosti 18. septembra, kada će u MTS Dvorani premijerno biti prikazan dugo iščekivani film "Lazarev put". Ovaj film reditelja Ivana Jovića, već nagrađivan na svetskim festivalima, donosi jedinstveno umetničko iskustvo, a ulaznice su već dostupne na sajtu mts Dvorane.

Premijera filma Lazarev put 18. septembra u MTS Dvorani: Ulaznice već u prodaji! Foto: Printscreen Youtube/MCF MegaComFilm



Beograd će 18. septembra biti centar filmske umetnosti, kada će se u MTS Dvorani održati dugoočekivana premijera filma "Lazarev put", reditelja Ivana Jovića. Ova arthouse misterija, koja je koprodukcija Srbije i Grčke, već je osvojila tri prestižne nagrade na međunarodnim festivalima i bila je selektovana na više od desetine festivala širom sveta.

Pre premijere filma, publika će moći da uživa u posebnom muzičkom događaju – koncertu grčke vokalne solistkinje Nektarije Karanci, čiji će glas obogatiti muzičku kulisu ovog jedinstvenog filmskog ostvarenja. Muziku za film komponovao je čuveni Vasilis Cabropulos, uz podršku Atinskog simfonijskog orkestra, što će dodatno obogatiti doživljaj gledalaca.

Nakon premijere u Beogradu, "Lazarev put" će se prikazivati u bioskopima širom Srbije od 19. septembra, pružajući domaćoj publici priliku da uživa u ovom umetničkom delu koje spaja srpski i grčki kreativni duh.

U filmu glavnu ulogu tumači Ivan Bosiljčić, dok ostatak ansambla čine Nebojša Dugalić, Žarko Radić, Judita Franković, Bojan Žirović i Ana Ćuk, čime se doprinosi bogatstvu likova i dubini priče.

"Lazarev put" nije samo vizuelno i narativno iskustvo, već i duhovno putovanje koje istražuje univerzalne teme poput potrage za smislom, iskušenja na putu samospoznaje i borbe sa sudbinom. Sniman na autentičnim lokacijama u Novom Sadu, Santoriniju i Folegandrosu, film donosi jedinstvenu vizuelnu i narativnu estetiku.



Foto: Printscreen Youtube/MCF MegaComFilm



Pored filma, najavljeno je i objavljivanje knjige "Dnevnik Lazarevog puta" koja će pružiti uvid u kreativni proces stvaranja ovog remek-dela.

"Lazarev put" je ostvarenje Terirem produkcije uz koprodukciju sa GroupM Motion Entertainment – Belgrade office, Living Pictures iz Beograda i View Master Films iz Atine, dok je distributer filma MegaCom film.

Za premijeru filma karte su već u prodaji na sajtu mts Dvorane.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>