Region

Svet

Region

Film Bol o tragediji u Ribnikaru na prestižnom festivalu u Berlinu! (VIDEO)

RTS-ov dokumentarac „Bol”, koji donosi potresnu priču o tragičnom događaju u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar”, uvršten je u zvaničnu selekciju prestižnog festivala „Pri Evropa” u Berlinu, gde će se takmičiti za titulu najboljeg evropskog dokumentarca.

Film Bol o tragediji u Ribnikaru na prestižnom festivalu u Berlinu! (VIDEO) Foto: Printscreen Youtube/RTS sajt




Film „Bol” o tragediji u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” uvršten je u zvaničnu selekciju prestižnog festivala „Pri Evropa” u Berlinu, gde se takmiči za nagradu za najbolji dokumentarni film. RTS-ovo ostvarenje autora Gordane Jakovljević i Veljka Medića, u režiji Saše Gabrića, odabrano je među 224 dokumentarca evropskih televizija.

Ovaj potresni film, emitovan 3. maja 2024. godine na godišnjicu stravičnog događaja, osvrće se na masovno ubistvo koje je izvršio trinaestogodišnji učenik, jedan od najmlađih masovnih ubica u svetu, koji je tog dana oduzeo živote devetoro učenika i školskog čuvara, te ranio još pet osoba.







„Bol” detaljno prikazuje poslednji dan ubijenih učenika, njihove nedosanjane snove, i bavi se pitanjima odgovornosti, reakcijom društva na ovaj zločin, i time da li je išta promenjeno od tog kobnog dana.

Uz autore, Gordanu Jakovljević i Veljka Medića, u stvaranju filma učestvovali su i reditelj Saša Gabrić, direktor fotografije Nikola Đurović, te montažer Marko Dragojević.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/RTS

Povezane vesti:


>