Region

Svet

Bora Čorba i Djordje Balašević: Prijateljstvo prekinuto zbog jedne pesme

Bora Đorđević, legendarni roker, trenutno se bori za život u slovenačkoj bolnici, ostavljajući za sobom neizbrisiv trag u muzici. 

 Bora Čorba i Djordje Balašević: Prijateljstvo prekinuto zbog jedne pesme Foto: YouTube printscreen



Njegov sukob sa Đorđem Balaševićem, nekadašnjim saradnikom iz grupe "Rani mraz", godinama je bio tema spekulacija. Razlog za prekid njihovog prijateljstva i saradnje leži u neslaganju oko pesme "Lutka sa naslovne strane," što je rezultiralo Borinim odlaskom iz grupe i osnivanjem "Riblje čorbe."

Tenzije su eskalirale kada je Balašević na koncertu u Areni u Beogradu prozvao Boru, da nastupa kao predgrupa Aci Lukasu, što je samo potvrdilo loše odnose između njih. 

Bora je uzvratio oštrim rečima u svojoj knjizi i pesmi, gde je opisao Balaševića kao "Papučara", odnosno da njegova supruga Olivera ima preveliki uticaj na njega. 



- Ne smem po njima da uriniram jer me oni neizmerno vole, u suprotnom draži će im biti Đole. A on od svoje Olivere niti piša, niti se*e - stihovi su Borine pesme koja se nalazi u njegovoj zbirci, a na pitanje da li se Balašević naljutio zbog toga, rekao je da ga ne zanima i da ne razmišlja o tome.

Kasnije je tokom jednog gostovanja istakao da on veoma ceni Balaševića kao muzičara, ali da mu zamera način izražavanja.

- Ja nisam toliko sujetan, pa nemam problem s tim da budem predgrupa Aci Lukasu rekao je Bora tada i dodao:

- Ima jedan autor kojeg privatno ne cenim mnogo, ali ne mogu da mu uskratim da je veliki talenat, ne talenat nego sjajan autor -  aludirajući upravo na Balaševića. 

Nakon Balaševićeve smrti, Bora je izjavio da je on bio veliki umetnik i da je muzička scena njegovim odlaskom mnogo izgubila. 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>