Ostalo

Sme�no

Ko je Enis Murati? Austrijski basketaš koji je presudio Srbiji u finalu Evropskog prvenstva!

Enis Murati, austrijski basketaš poreklom sa naših prostora, postao je ključni igrač na Evropskom prvenstvu u 3x3 basketu održanom u Beču, gde je njegova sjajna igra pomogla Austriji da pobedi Srbiju u uzbudljivom finalu rezultatom 18:17.

Ko je Enis Murati? Austrijski basketaš koji je presudio Srbiji u finalu Evropskog prvenstva! Foto: YouTube printscreen/RTS



Murati je bio najefikasniji igrač na terenu i presudna figura u ovom uzbudljivom meču.

Rođen u Prištini 1988. godine, Enis Murati je svoje detinjstvo proveo u Subotici, gde je započeo svoju košarkašku karijeru u klubu Spartak. U Austiju dolazi 2006. godine, i od tada je počeo da igra za renomirane timove kao što su Svans Gmunden i BC Vienna, gde je osvajao brojne titule i stekao reputaciju  vrhunskog igrača.

Nakon dobijanja državljanstva Austrije, 2014. godine postaje i njihov reprezentativac.

 Njegova odluka da 2023. godine napusti BC Vienna i prebaci se na basket 3x3 pokazala se kao pravi potez, jer je Murati svojim veštinama i iskustvom u velikoj meri doprineo uspehu svoje reprezentacije.


Foto: Youtube printscreen/RTS

U finalnom meču protiv Srbije, Murati je svojim izvanrednim igrama omogućio Austriji da zadrži prednost i osvoji zlato.

Njegov talenat i odlučnost na terenu ostavili su dubok utisak na sve prisutne i označili ga kao jednog od najvažnijih igrača u evropskom basketu. 



Foto: Youtube printscreen/RTS

Enis Murati se time pridružuje listi vrhunskih sportista sa naših prostora koji su postigli značajne uspehe na međunarodnoj sceni. Oženjen je i ima dve ćerke. 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>