Recepti

Ljubav

Savršen čokoladni kolač od krompira: Poslastica koja osvaja goste! (RECEPT)

Pripremite jednostavan i ukusan kolač od krompira koji će oduševiti vaše ukućane i goste. Uz nekoliko osnovnih sastojaka, stvorite poslasticu koja se savršeno slaže uz kafu i garantuje komplimente!

Savršen čokoladni kolač od krompira: Poslastica koja osvaja goste! (RECEPT) Foto: Printscreen Youtube/Njam Njam



Pripremite ukusnu poslasticu koja će oduševiti ne samo vas, već i vaše ukućane i goste. Ovaj kolač je savršen uz kafu i garantuje komplimente...

Sastojci:

300 g oljuštenog krompira
100 g čokolade za kuvanje
100 g margarina
300 g mlevenog keksa
150 g šećera u prahu
1 kašika (15 g) kakao praha
2 kašičice ekstrakta ruma



Za glazuru:

100 g čokolade
3 kašike ulja





Foto: Printscreen Youtube/Bobby's Cakes


Priprema:

Najpre očistite i isecite krompir na komade, kao za pripremu pirea, pa ga kuvajte dok ne omekša. Kada je krompir skuvan, procedite ga i stavite u veliku činiju.

Dok je krompir još vreo, dodajte izlomljenu čokoladu i iseckan margarin. Pomoću gnječilice za krompir, dobro izgnječite sve sastojke dok ne dobijete glatku, čokoladnu smesu. Vrelina krompira će omogućiti da se čokolada i margarin savršeno otope i sjedine.

Nakon toga, dodajte mleveni keks, šećer u prahu, kakao prah i ekstrakt ruma. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete homogenu masu. Smesu istresite u pleh obložen papirom za pečenje, veličine do 30 x 20 cm, ili u odgovarajući kalup.

Za glazuru, otopite čokoladu sa uljem i dobro izmešajte. Prelijte preko kolača i ostavite da se glazura stegne. Nakon što se kolač ohladi, isecite ga na štanglice i uživajte u savršenom dezertu!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>