Region

Svet

Bora Čorba otkrio poslednju želju: Moje telo pošaljite u Čačak, srce ostavite u Ljubljani!

Bora Đorđević, legendarni frontmen grupe Riblja Čorba, trenutno se nalazi u kritičnom stanju u bolnici, gde je priključen na kiseonik zbog teških problema sa plućima.

Bora Čorba otkrio poslednju želju: Moje telo pošaljite u Čačak, srce ostavite u Ljubljani! Foto: YouTube printscreen/RTS



Vesti o njegovom zdravstvenom stanju šokirale su njegove fanove širom Balkana, koji sa strepnjom iščekuju pozitivne vesti i nadaju se njegovom brzom oporavku.

Poznat po svojoj energiji i karizmi na sceni, Bora Čorba je proteklih godina vodio tihu bitku sa zdravljem, ali je poslednja vest o njegovom stanju mnoge zabrinula. Uprkos tome, pevač je ostao dosledan sebi i svojoj umetnosti, nastavljajući da inspiriše publiku i prenosi snažne poruke kroz svoje pesme.

Prošle godine, tokom emotivnog koncerta u rodnom Čačku, Bora je prvi put otkrio svoju poslednju želju koja je mnoge dirnula do suza: 

"Moje telo pošaljite u Čačak, a srce ostavite u Ljubljani. Nisam tol'ko važan lik"  - rekao je Bora na koncertu u Čačku 2023. godine izvodeći numeru "Dve gitare", koju je uradio zajedno s pokojnim basistom Mišom Aleksićem


Foto: Instagram printscreen/ribljacorba

"Ta pesma bila je neko vreme u Čačku hit. Biće zanimljivo kako zvuči danas posle pola veka. Čačak je za mene čista emocija. Recimo, danas sam od fotografa Voje Pešterca dobio fotografiju na kojoj smo Branković, Točak i ja, to je neprocenjivo"
- rekao je svojevremeno za Kurir. 

Bora je jednom prilikom izjavio i da bi voleo za života da dobije ulicu u Čačku.

"Rođen sam u Čačku i bio sam veoma uzbuđen kada sam dobio priznanje počasnog građanina. Ja sam Čačanin na privremenom radu tamo negde napolju, svi mi koji smo van Čačka jednog dana ćemo se vratiti na padine Jelice da ostanemo zastalno u Čačku" - rekao je on kroz osmeh.

"To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Voleo bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove Borino sokače" - rekao je Bora.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>