Region

Svet

Aleksa Balašević na Sarajevo Film Festivalu: Sećanje na oca Djoleta kroz film Megdan!

Na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala, Aleksa Balašević, sin legendarnog Đoleta Balaševića, premijerno je predstavio svoj film "Megdan: Između vode i vatre". Emocije su bile na vrhuncu dok je govorio o filmu inspirisanom stvarnim događajima i uspomenama na svog pokojnog oca.

Aleksa Balašević na Sarajevo Film Festivalu: Sećanje na oca Djoleta kroz film Megdan! Foto: Printscreen Youtube/K1/N1




Aleksa Balašević, scenarista filma "Megdan: Između vode i vatre", ponosno je prošetao crvenim tepihom na Sarajevo Film Festivalu, gde je film imao svoju veliku balkansku premijeru. Nakon premijere, koja je bila ispunjena emocijama, Aleksa je podelio svoje utiske o projektu, porodici i sećanju na svog oca, Đoleta Balaševića.

Govoreći o premijeri, Balašević je istakao da su emocije bile veoma posebne i da je uspeh filma na prethodnim festivalima, poput osvajanja nagrada u Napulju, dao timu vetar u leđa za Sarajevo. Scenario filma, inspirisan stvarnim događajima, bio je ključni faktor uspeha, a Aleksa je ponosno rekao da su reakcije publike bile očekivane.

Nakon projekcije, publika je često komentarisala da je scenario delo Đoleta Balaševića, na šta Aleksa gleda kao na najveći kompliment. "Kada ljudi kažu da je scenario toliko dobar da izgleda kao da ga je pisao moj otac, znam da smo uspeli," rekao je Balašević.

Film "Megdan: Između vode i vatre" okuplja vrhunske glumce iz Srbije, regiona, ali i sveta. Glavni glumac, Vojin Ćetković, dobio je ulogu nakon što ga je lično Đole pozvao, rekavši da Vojin ima "mesec u očima", što je bilo ključno za ulogu. U filmu se pojavljuju i rumunski i moldavski glumci, kao i Maja Berović, koja je oduševila svojom izvedbom.



Foto: Printscreen Youtub/N1


Balašević je otkrio da je film inspirisan jednom od Đoletovih pesama i da su borbe u filmu prikazane realistično, bez preterivanja karakterističnog za američke filmove. Pored toga, Aleksa je najavio i nastavak filma, ističući da je već počeo rad na novom projektu koji će se snimati u saradnji sa Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom, Srbijom i Belgijom.

Na premijeru u Sarajevu, Aleksa je doveo i svoju dvogodišnju ćerku, koja je, kako kaže, pokazala izuzetnu svest i ponašanje na crvenom tepihu. Prvi komplimenti za film stigli su od porodice i filmskih stručnjaka, a Balašević je naglasio da su svi, bez obzira na obrazovanje, razumeli poruku filma.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/telegraf.rs

Povezane vesti:


>