Region

Svet

Region

Uoči projekcije na SFF objavljen prvi trejler filma Megdan! (VIDEO)

Nakon što je film „Megdan: Između vode i vatre“ osvojio dve nagrade na svetskoj premijeri u Napulju, očekuje ga evropska premijera na prestižnom 30. Sarajevo Film Festivalu, u okviru Open Air programa. Uoči projekcije na SFF objavljen prvi trejler filma "Megdan"!

Uoči projekcije na SFF objavljen prvi trejler filma Megdan! (VIDEO) Foto: Jelena Ćalasan




Ovaj uzbudljivi film, koji prati priču o vaterpolisti iz malog grada koji dobija priliku da igra za veliki svetski klub, već je privukao ogromnu pažnju publike – karte za sarajevsku premijeru su rasprodate, a sada je objavljen i zvaničan trejler koji pruža prvi uvid u ovu sportsku dramu.

Producent filma, Aleksa Balašević, odlučio je da premijeru u Sarajevu zakaže na datum rođenja svoje kćerke Vere, 22. avgusta, simbolično u gradu koji je njegovom ocu, Đorđu Balaševiću, imao poseban značaj. Aleksa je izjavio: „Izabrao sam datum premijere u Sarajevu da bi moja kćerka Vera za svoj drugi rođendan doživela čaroliju Đoletove kotline. Moj otac je uvek govorio da je atmosfera na njegovim koncertima u Sarajevu toliko čarobna da ne bi falilo ništa ni da se on ne pojavi. Ovaj put će njen deda biti s nama, samo iznad nas na nebu koje je osvojio.“





Foto: Jelena Ćalasan

Radnja filma „Megdan“ oslanja se na snagu volje bivšeg sportiste velikih snova, Petra, koji je nekada bio vaterpolo zvezda, a sada radi kao čuvar u noćnom klubu. Kada se suoči sa krizom koja preti da uništi njegov bivši klub, Petar se upušta u opasnu igru sa visokim ulozima, suočavajući se s mračnim stranim balkanskog podzemlja. Film osvetljava tanku liniju između pobede i poraza, kako u sportu, tako i u životu.

Glavnu ulogu tumači Viktor Savić, dok su u glumačkoj postavi i Enis Bešlagić, Vojin Ćetković, Nina Seničar, Aleksandar Radojičić, Jovana Balašević, Petar Božović, Aleksandar Gavranić, Vaso Bakočević, Maja Berović, Dušan Džakić, Ion Bečte, Genadij Bojarkin, Blagoj Veselinov, Iva Krajnc, i mnogi drugi.



Foto: Jelena Ćalasan


Produkcija filma je rezultat saradnje kompanija Megdan produkcija, Katsky films i Telekom Srbija. Reditelj filma je Todor Čapkanov, dok su scenaristi Aleksa Balašević, Jelena Balašević i Gvozden Đurić. Za muziku u filmu zaslužan je Dirk Brose.

Nakon premijere u Sarajevu, film „Megdan“ biće prikazan i na Filmskim susretima u Nišu 26. avgusta, dok je svečana premijera u Beogradu zakazana za 24. septembar u Sava Centru. Distribuciju filma u Srbiji vodi Art Vista.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>