Lepota

Ljubav

Posvetlite prirodno kosu na suncu: Trikovi koji će vas oduševiti!

Ako želite da prirodno posvetlite svoju kosu bez upotrebe hemijskih preparata, sunce može biti vaš saveznik.

Posvetlite prirodno kosu na suncu: Trikovi koji će vas oduševiti! Foto: Pixabay



Sunčevi zraci imaju sposobnost da lagano posvetle kosu, a uz nekoliko jednostavnih trikova možete postići željeni efekat. Evo kako da to uradite:

Koristite limunov sok

Limunov sok je poznat po svom prirodnom izbeljivačkom svojstvu. Pomešajte sok od jednog limuna sa vodom i nanesite smesu na kosu. Najbolje je da se izložite suncu dok je limunov sok na kosi, jer sunčevi zraci pomažu u aktiviranju izbeljivačkih svojstava. Ostavite da deluje 30-60 minuta, a zatim isperite kosu vodom i blagim šamponom.

Pripremite rastvor kamilice

Čaj od kamilice može pomoći u posvetljavanju kose. Pripremite jak čaj od kamilice, ohladite ga i nanesite na kosu. Kao i kod limunovog soka, najbolje je da ostavite čaj na kosi dok se sunčate. Kamilica je blaga i može dodatno obogatiti sjaj vaše kose.


Foto: Pixaybay

Koristite med

Med je prirodni humektant i može pomoći u posvetljavanju kose dok je istovremeno hidrira. Pomešajte med sa malo maslinovog ulja i nanesite na kosu. Ostavite da deluje oko 30 minuta pre nego što isperete. Sunčevi zraci mogu dodatno pojačati efekat meda.

Pridržavajte se pravilne hidratacije

Sunce može isušiti kosu, pa je važno da je redovno hidrirate. Koristite kondicioner i maske za kosu da biste održali njenu hidrataciju i sprečili oštećenja uzrokovana suncem.

Nosite zaštitu za kosu

Kako bi se sprečili štetni efekti prekomerne izloženosti suncu, nosite šešir ili maramu kada se dugo izlažete suncu. Ovo će vam pomoći da očuvate zdravlje kose dok radite na njenom posvetljavanju.

Ovi prirodni trikovi mogu vam pomoći da postignete svetlije pramenove bez hemijskih tretmana. Imajte na umu da će rezultati varirati u zavisnosti od boje i tipa vaše kose, ali uz upornost i strpljenje, možete postići željeni efekat.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>