Ostalo

Sme�no

Kako se osloboditi smrdibuba: Korisni trikovi za vaš dom!

Ako ste se ikada suočili sa smrdibubama u vašem domu, znate koliko mogu biti iritantne. Ove bube su poznate po svom neprijatnom mirisu, ali srećom postoje efikasni načini da ih se rešite bez previše muke.

Kako se osloboditi smrdibuba: Korisni trikovi za vaš dom! Foto: Pixabay



Jedan od popularnih trikova među baštovanima uključuje korišćenje rastvora sode bikarbone u vodi. Ovaj rastvor se koristi za prskanje biljaka kako bi ih zaštitio, ali se takođe može primeniti i za odbijanje smrdibuba. Ova metoda je jednostavna i prirodna, te može pomoći u smanjenju prisustva buba.

Drugi, možda čak i efikasniji način, jeste korišćenje eteričnih ulja. U vodu dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja nane i ovom mešavinom isprskajte prozore, vrata i sve moguće ulaze u vaš dom. Nane i beli luk su poznati po svom mirisu koji smrdibube ne podnose, pa postavljanje ovih namirnica kod ulaznih tačaka može delovati kao prirodni repelent.


Foto: Pixabay

Kada se suočite sa smrdibubama, važno je da ih ne uzrujavate. Ako pokušate da ih ubijete ili plašite, mogu ispustiti svoj karakterističan neprijatan miris. Umesto toga, koristite papir ili rukavice kako biste ih nežno uhvatili i izbacili napolje. Ovo će vam pomoći da rešite problem bez stvaranja dodatnog neugodnog mirisa u vašem domu.

Primenom ovih jednostavnih trikova možete značajno smanjiti prisustvo smrdibuba i učiniti svoj dom prijatnijim mestom za život.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>