Recepti

Ljubav

Neodoljivi CHEESECAKE s borovnicama i limunom: Savršen desert za svaku priliku! (RECEPT)

Ukoliko tražite savršen desert za svečane prilike ili jednostavno želite da se počastite nečim posebnim, naš cheesecake s krem sirom i borovnicama je pravi izbor za vas! 

Neodoljivi CHEESECAKE s borovnicama i limunom: Savršen desert za svaku priliku! (RECEPT) Foto: Pixabay



Ovaj recept kombinuje kremastu glatkoću krem sira sa osvežavajućim ukusom borovnica, stvarajući jedinstven spoj koji će osvojiti sve ljubitelje slatkiša.

Sastojci

250 g putera, mekanog
1/2 šolje (110 g) šećera
2 šolje (300 g) običnog brašna
250 g krem sira
395 g limenke kondenzovanog mleka
2 jajeta
1 limun, sitno rendana kora, iseđen sok
1 šolja (150 g) smrznutih borovnica


Za prelivi za štrudle:

80 g putera mekanog
1/3 šolje (75 g) šećera
3/4 šolje (110 g) običnog brašna


Foto: Freepik.com

Priprema preliva za štrudle:

Mikserom umutite puter i šećer u činiji dok ne postanu bledi i kremasti. Dodajte brašno i mešajte dok se ne sjedini. Oblikujte smesu i prekrijte p0rovidnom folijom. Stavite u zamrzivač na 30 minuta ili dok se ne stvrdne.

Priprema testa:

U posudi mikserom umutite puter i šećer dok ne postanu kremasti. Dodajte brašno i mešajte dok se ne sjedini. Pripremljenu smesu sipajte ravnomerno u pleh i pecite 20 minuta ili dok ne porumeni.

Priprema fila

Umutite krem sir i kondenzovano mleko u činiji dok ne postane glatko. Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro muteći nakon svakog dodavanja. Dodajte rendanu limunovu koricu i limunov sok. Promešajte da se sjedini. Dodajte borovnice i lagano preklopite da se sjedine. Sipajte preko ispečenog testa.

Dodavanje preliva:

Preliv koji ste prvo napravali, pospite ravnomerno preko fila. Pecite 30 minuta ili dok se ne stvrdne. Ostavite da se potpuno ohladi u plehu. Stavite u frižider na 2 sata da se ohladi pre sečenja na komade.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>