Lepota

Ljubav

Šminka za oči koja briše godine: Nekoliko trikova kako da izgledate mlađe!

Šminka može biti moćan saveznik u postizanju mladalačkog izgleda, a pravilno naneta šminka za oči može značajno doprineti svežini vašeg lica.

Šminka za oči koja briše godine: Nekoliko trikova kako da izgledate mlađe! Foto: Freepik.com



Bilo da želite da prikrijete umor, ublažite bore ili jednostavno osvežite svoj izgled, postoje trikovi u šminkanju koji vam mogu pomoći da izgledate mlađe.

 Svetlije nijanse senki

Tamne senke mogu naglasiti bore i učiniti da oči deluju manje. Umesto toga, odlučite se za svetlije nijanse, poput bež, zlatnih ili breskvastih tonova, koje otvaraju pogled i čine da oči izgledaju veće i svežije.


Foto: Freepik.com

Kremaste teksture

Pudrasti proizvodi ponekad mogu naglasiti sitne linije, dok kremaste senke i ajlajneri klize po koži i stvaraju glatku završnicu. Birajte kremaste formule za senke i korektore kako biste postigli mladalačkiji izgled.

Naglašene trepavice

Duge, guste trepavice momentalno podižu i otvaraju oči. Dobro uvijene trepavice i sloj maskare mogu učiniti da vaše oči izgledaju budnije i mlađe. Ukoliko želite dodatni efekat, razmislite o korišćenju veštačkih trepavica koje izgledaju prirodno.

Blagi ajlajner

Pretežak ajlajner može delovati oštro i dodati godine. Umesto toga, koristite mekši, smeđi ajlajner i nanesite ga blizu linije trepavica kako biste blago definisali oči, a da pritom ne izgledaju previše naglašeno.


Foto: Freepik.com​

 Korektor za osveženje


Pravilno nanet korektor može u potpunosti preobraziti vaš izgled. Koristite korektor u nijansi koja je za nijansu svetlija od vašeg tena kako biste prikrili podočnjake i osvetlili područje oko očiju. Pazite da proizvod bude lagan i da se ne skuplja u borama.

Kombinovanjem ovih trikova, vaša šminka za oči može vam pomoći da izgledate sveže i mladoliko, zračeći samopouzdanjem i energijom.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>