Ostalo

Sme�no

Tom Cruise u epskoj roli na zatvaranju Olimpijskih Igara u Parizu 2024: Šta se desilo? (VIDEO)

Tom Cruise je imao epohalnu ulogu na završnoj ceremoniji Olimpijskih igara u Parizu 2024., a čini se da ga je čitava njegova filmografija pripremala za taj trenutak.

Tom Cruise u epskoj roli na zatvaranju Olimpijskih Igara u Parizu 2024: Šta se desilo? (VIDEO) Foto: YouTube printscreen/Today



Tokom nedeljne ceremonije zatvaranja  Olimpijskih igara 2024. na Stade de France, najpopularnija holivudska akciona zvezda spustila se sa krova kako bi primila olimpijsku zastavu u sklopu zvanične primopredaje Los Anđelesu, sledećem domaćinu Igara. Zastavu su mu predali gradonačelnica Karen Bass i američka gimnastičarka Simone Biles.

Na snimcima se može videti kako Cruise juri Parizom na motoru sa olimpijskom zastavom, prolazeći pored gradskih znamenitosti kao što su Ajfelov toranj i Trijumfalna kapija.

Nakon toga je ušao u teretni avion, odgovorio je na telefon i rekao: „Na putu sam.“

To je bila samo sredina misije. U sledećem segmentu video snimka, Cruise je skočio iz teretnog aviona i, koristeći padobran, sleteo na čistinu blizu Los Anđelesa uz energičan zvuk pesme „By The Way“ grupe Red Hot Chili Peppers. Cruise je zatim odjurio uzbrdo do mesta gde je bila sakrivena kutija za alate za teške uslove, pre nego što je odmotao materijal iz nje i pričvrstio ga karabinjerima na čelične ograde.

Nakon što je posao izgleda bio obavljen, odjurio je do mesta sastanka gde je predao olimpijsku zastavu američkoj biciklistkinji Kate Courtney.

Kamera se zatim povukla i prikazala Cruisea kako stoji u poznatom holivudskom znaku, otkrivajući da je materijal koji je pričvrstio trebao da modifikuje orijentir tako da nosi višebojni logo Olimpijade.

Ovo je označilo kraj Cruiseove uloge u video snimku, dok je olimpijska zastava putovala kroz Los Anđeles uz kamere koje su prikazivale nekoliko poznatih američkih sportista i samu grupu Red Hot Chili Peppers.

Primopredaja će ući u istoriju Olimpijskih igara kao jedna od najspaktakularnijih i najzanimljivijih. Ipak, za Cruisea je to bio samo još jedan dan na poslu.

Kaskaderi su u velikoj meri bili u skladu sa podvizima koje je izvodio u svojim filmovima „Misija: Nemoguće“. Nakon skoro tri decenije igranja Ethana Hunta, Cruise konstantno podiže ulogu u sedam filmova franšize, izvodeći vratolomije sa sve većom opasnošću i impresivnošću.

Ne zaboravimo da je ovo čovek koji se popeo na Burdž Kalifu, najvišu zgradu na svetu, u „Misiji: Nemoguća – Protokol duhova“ (2011). U nastavku „Rogue Nation“ (2015), držao se za bok Airbus A400M dok je avion uzletao i penjao se na oko 300 metara. U „Fallout“-u (2018), izveo je Halo skok (visoka visina, nisko otvoren) čekajući do poslednjeg minuta da otvori padobran.

Za taj podvig, Cruise je poznato završio 106 padobranskih skokova sa slomljenim skočnim zglobom koji je zadobio u prethodnoj vratolomiji kako bi savršeno izveo scenu.

U „Dead Reckoning“, Cruise je možda izveo svoj najopasniji trik do sada, koji je spojio elemente iz različitih podviga. Spustio se sa strme i visoke litice na motociklu pre nego što je skočio padobranom na sigurno. Ponovo je nekoliko puta izveo trik kako bi usavršio onaj korišćen u filmu.

Dakle, sa opusom na kojem bi pozavideli i najiskusniji holivudski kaskaderi, Cruise je jedna od retkih ličnosti iz industrije koja je imala hrabrosti i iskustva da segmentu primopredaje Olimpijade da pravi „wow“ faktor.

Ipak, iako je nedeljni podvig bio spektakl sam po sebi, Cruiseovo učešće je, slično zapletima u koje je Hunt umesan, jednostavno pitanje pozivanja pravog čoveka za posao.

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>