Region

Svet

Jelena Djoković: Nisam imala šta da jedem!

Jelena Đoković već godinama ne konzumira meso, a jednom prilikom je podelila priču o tome kako je započela svoj put ka veganstvu. Ona zapravo nije imala šta da jede...

Jelena Djoković: Nisam imala šta da jedem! Foto: Printscreen Youtube/Al Jazeera Balkans



Jelena je istakla da se oseća znatno bolje otkako je izbacila proizvode životinjskog porekla iz ishrane, a sve je počelo tokom njenog studentskog perioda. „Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine, jer nisam imala dovoljno novca za obroke u restoranima, niti sam imala pristup kuhinji u studentskom domu. Veganstvo je tada postalo nužan izbor,“ izjavila je Jelena.

Iako je nekada bila strastveni ljubitelj mesa, Jelena danas priznaje da ga i dalje voli, ali ga ne konzumira. „Dobro se osećam, a to mi je bio glavni cilj – da pronađem način kako da živim budno, s energijom i zdravljem,“ dodala je, ističući značaj načina pripreme hrane.


Možda vas interesuje:
Olimpijada: Srbija je najuspešnija zemlja među bivšim jugoslovenskim republikama!




Foto: Printscreen Youtube/Al Jazeera Balkans​



"Fokusiram se na sirovu hranu"

Jelenina ishrana se sastoji od 70% sirove hrane i 30% kuvane. „Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač… Danas je teško pronaći pravu hranu pripremljenu na zdrav način, zato se trudim da se dobro organizujem oko obroka. Srećna sam što imam partnera koji, kao i ja, vodi računa o zdravlju i snazi. Naši režimi ishrane se malo razlikuju,“ zaključila je Jelena Đoković u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi".

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>