Recepti

Ljubav

Brza pogača bez kvasca: Starinski recept koji će vas oduševiti!

Ako ste u potrazi za brzim i jednostavnim receptom za pogaču koja ne zahteva kvasac, ova starinska brza pogača bez kvasca je savršeno rešenje. 

Brza pogača bez kvasca: Starinski recept koji će vas oduševiti! Foto: Pixabay



Savršena za svaku priliku, od brzog doručka do ukusnog užine, ova pogača je ne samo brza i jednostavna za pripremu, već i izuzetno ukusna. Sa osnovnim sastojcima koje verovatno već imate kod kuće, možete za samo nekoliko trenutaka pripremiti mekani, hrskavi hleb koji će zadovoljiti sve vaše apetite. 

Uživajte u ovoj recepturi koja spaja tradiciju i praktičnost u savršenom komadu hleba.

Sastojci:

500 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
250 ml jogurta (ili mleka)
2 jaja
100 ml ulja (ili 80 g otopljenog putera)
50 g rendanog sira (opciono)


Priprema:

 Zagrejte rernu na 200°C. Pleh obložite papirom za pečenje ili blago premažite uljem.  U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U drugoj posudi umutite jaja, pa dodajte jogurt i ulje (ili otopljeni puter). Sve dobro promešajte.  Postepeno dodajte mokre sastojke u suve, mešajući dok ne dobijete glatko testo. Ako želite, možete dodati i rendani sir za dodatni ukus.

 Testo prebacite na pripremljeni pleh i oblikujte ga u okruglu pogaču. Po želji, možete napraviti blage zareze na vrhu pogače ili posuti malo brašna. Pecite pogaču u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok ne dobije zlatnu boju i postane čvrsta na dodir.  Izvadite pogaču iz rerne i ostavite da se ohladi nekoliko minuta pre nego što je isečete.

Ova pogača je odlična za doručak, užinu ili kao prilog uz razna jela. Brza i jednostavna za pripremu, postaće vaš omiljeni recept za hitnu hrskavu pogaču!

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>