Region

Svet

Region

Zoran Rankić: Legendarni Popara pred smrt otkrio veliku tajnu serije Srećni ljudi!

Zoran Rankić postao je jedan od omiljenih glumaca u javnosti zahvaljujući nezaboravnom liku Popare iz serije "Srećni ljudi".

Zoran Rankić: Legendarni Popara pred smrt otkrio veliku tajnu serije Srećni ljudi! Foto: YouTube printscreen/Pink TV



Njegov šarm i karakteristične replike, poput čuvenih "Mmmm... bebo" i "Gospođice, gospođo", osvojile su srca gledalaca širom regiona. 

Preminuo je u decembru 2019. godine, a u jednom od svojih poslednjih intervjua otkrio je tajne iza serije "Srećni ljudi" i njegovih kultnih replika, koje se i danas rado prepričavaju.

- Da se ne pravim važan i da se ne zameram scenaristima, ali nekoliko rečenica koje se citiraju ja sam improvizovao. Recimo to "gospođice, gospođo". Tekst je prvobitno glasio: "Izvinite, ne znam da li ste gospođica ili gospođa". Evo jedne anegdote oko toga. Posle serije sam letovao u Herceg Novom. Idem čamcem, ulazim u luku. Tamo se odigrava vaterpolo utakmica, a ja treba da prođem. Ulazim na Škver, između tribina, i čujem kako svi viču: "Mmmmmm." Onako postiđen, jedva sam čekao da prođem gužvu. Nisam ni vezao čamac, odmah sam otišao u kafanu - rekao je Rankić u jednom od poslednjih intervjua.

- Bio mi je i ostao vrlo simpatičan. Da li je to takva devijacija i u meni i u narodu da su nam lopovi i prevaranti najmiliji... U njemu sam video jednog Don Kihota, pa sam se na kraju pitao: "Što on ide u zatvor pored toliko `poštenih` ljudi u seriji?" Tamo nema poštenog čoveka, osim Rade Savićević. Prvo - Ozren Soldatović, kog je sjajno odigrao Dušan Golumbovski, pa Đuza kao Tintoreto - rekao je Rankić.


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>