Region

Svet

Jeziva ispovest kanadskog takmičara o smrti Lazara Djukića: Vikali smo čuvarima, ali pomoć nije stigla!

Lazar Djukić, udavio se tokom "CrossFit" takmičenja u Teksasu. U potresnoj ispovest, takmičar iz Kanade video je sve šta se dogodilo našem sportisti i opisao trenutak kada su shvatili da je počeo da se davi.

 Jeziva ispovest kanadskog takmičara o smrti Lazara Djukića: Vikali smo čuvarima, ali pomoć nije stigla! Foto: Instagram printscreen/lazardjukic



Njegova smrt potresla je planetu, a snimak davljena svi su mogli da vide. Kako se isticalom, na sto metara od cilja počeo je da se muči u plivačkom delu i niko mu nije prišao da pomogne.

Kol Lern jedan od učesnika iz Kanade, potresen Lazraovom smrti, ističe da zna, da je postojala mogućnost da se Lazar spasi.

"Bili smo blizu. Bio je na 150 metara, video sam da pravi male okrete u vodi, da se muči, glavu je pokušavao da drži iznad vode. Vikali smo čuvarima da mu je potrebna pomoć, ali samo posle nekoliko sekundi je nestao ispod vode" - rekao je učesnik iz Kanade koji se još uvek nije oporavio od šoka i nastavio: 

"Bila su tu dva spasioca. Neko je skočio u vodu, a onda mu je došao spasilac i rečeno mu je odmah da izađe iz vode. Rekli su joj da se neko davi, otišla je tamo na brzinu i brzo se vratila, morala je da prekine ceo događaj. Pomoć je mogla da dođe jako brzo, ali... To je bilo samo par minuta nakon što se to desilo, a kada se događaj završio, prošlo je pola sata, tada ništa nije moglo da se uradi", dodaje prenosi Mondo



- Mislim da je cela zajednica sada mora da se drži zajedno, sve je pogodilo, ovo je teško za sve nas u krosfitu. Sada će morati da naprave drastične poteze kako se ovo ne bi ponovilo. Molim se za njegovu porodicu - rekao je Kol, koji je od momenta tragedije u konstatnom kontaktu sa Lazarevom porodicom. 

Uznemirujući snimak utapanja Lazara Djukića, možete pogledati ovde.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>