Region

Svet

Izvučeno telo: Srpski sportista Lazar Djukić nastradao tokom takmičenja!

Tragične vesti iz Amerike potresle su sportsku zajednicu. Srpski sportista Lazar Đukić, koji je imao 28 godina i takmičio se u krosfitu, nastradao je ovog četvrtka tokom "CrossFit Games" takmičenja. Beživotno telo izvučeno je iz vode.

Izvučeno telo: Srpski sportista Lazar Djukić nastradao tokom takmičenja! Foto: Printscreen Instagram/lazadjukic



Đukić je nestao blizu cilja, a dva sata kasnije njegovo beživotno telo pronađeno je u vodi. Poslednji put je viđen na lajv strimu, dok je bio na oko 100 metara od cilja, u toku plivačke etape na jezeru. Svedoci su izjavili da se borio sa talasima i da je u jednom trenutku potonuo, a potom više nije isplivao. Sedam vatrogasnih jedinica odmah je reagovalo na poziv o mogućem utapanju, koji je stigao oko 8 sati ujutro. Organizatori su potvrdili smrt mladog sportiste iz Srbije.

„U potpunosti sarađujemo sa nadležnim organima i činimo sve što možemo kako bismo pružili podršku porodici u ovim teškim trenucima“, navodi se u saopštenju organizacije CrossFit Games. Sva takmičenja planirana za ostatak dana su otkazana.


Možda vas interesuje:
Baja Mali Knindža ostao bez bubrega! Istrulio je!

CrossFit Games



Lazar Đukić je bio poznat u krosfit svetu i takmičio se na ovom nivou već nekoliko godina. U Srbiji je zauzimao treće mesto, dok je na svetskoj rang listi bio na 88. poziciji.

Pre takmičenja, Đukić je putem svog Instagram profila najavljivao svoje učešće, a u sredu kasno uveče, pozvao je svoje obožavaoce da prate njegov nastup u pojedinačnom plivanju.



Potraga za Đukićem



Tragičan događaj desio se tokom plivačke deonice, koja je uključivala 3,5 milje trčanja, a zatim 800 metara plivanja. Više od 10.000 ljudi iz celog sveta prisustvovalo je ovom događaju u Fort Vortu, koji je trebalo da traje do kraja nedelje, a video snimak pogledajte OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>