Ostalo

Sme�no

Novak Djoković oduševljen proslavom titule olimpijskog šampiona u Parizu!

Nakon spektakularne ceremonije pred Ajfelovom kulom, Novak Đoković, ogrnut srpskom zastavom, emotivno je govorio o protekla 24 sata kao novopečeni olimpijski šampion. Posle pozdravljanja hiljada navijača, Đoković je priznao koliko je bio iznenađen brojem okupljenih.

Novak Djoković oduševljen proslavom titule olimpijskog šampiona u Parizu! Foto: Printscreen Youtube/RTS Sport



"Ovakvi događaji me uvek iznenade. Nisam očekivao ovoliko ljudi. Kada sam prihvatio poziv, nisam znao da će ih biti skoro 15.000. Atmosfera je neverovatna, energija fantastična... Emocije koje sam doživeo posle pobede su neuporedive s bilo čim u mojoj karijeri. Osećam umor i iscrpljenost, ali adrenalin je još uvek visok. Jedva čekam da budem među svojim narodom i nastavim sa slavljenjem," rekao je Đoković.

Na pitanje da li su mu Olimpijske igre produžile karijeru, odgovorio je: "Prvi put u životu ne želim da razmišljam o tome. Samo želim da uživam u trenutku i ovom uspehu. Simon Bajls je zamolila medije da ne pitaju šta je sledeće posle osvajanja zlata, i potpuno je razumem. Ovo sam čekao celog života. Osvojio sam bronzu u Pekingu, ali sam posle toga imao poteškoća da probijem polufinale. Sada sam to uspeo sa 37 godina i želim samo da slavim."



Foto: Printscreen Youtube/RTS Sport


Đoković je izrazio zahvalnost što su njegova supruga Jelena i deca Stefan i Tara bili uz njega. "Mnogo mi znači što su tu, što su mogli da iskuse sve što sam doživeo na terenu. Olimpijske igre su nešto posebno, drugačije od svega ostalog. To je vrhunac sporta, nositi svoju zastavu."

Komentarišući izjavu Kris Evert da je najveći svih vremena, Đoković je rekao: "Laskaju mi reči od legendarne šampionke kao što je Kris Evert. Uvek sam se trudio da dam maksimum na terenu, nekad to nije bilo dovoljno za olimpijske medalje, ali znam jedno - nikad se nisam predavao, pogotovo kada igram za Srbiju. To je velika čast i privilegija."

Na pitanje da li je spavao sa medaljom, Đoković se nasmejao: "Moja deca su spavala sa medaljom. Retki su trenuci kada je kod mene, uglavnom je oni drže," rekao je Novak Đoković u Parizu.


Možda vas interesuje:
Ceca Ražnatović otkrila tajni deo vile na Dedinju! (VIDEO)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>