Svet

Region

Prijateljstvo i smeh: Kako je jedna scena iz Harry Pottera postala legendarna!

Tokom snimanja prvog filma iz serijala "Harry Potter", pod nazivom "Harry Potter i Kamen mudrosti", dogodila se jedna od onih nezaboravnih trenutaka koji su dodatno obeležili put ovog legendarnog filma. 

Prijateljstvo i smeh: Kako je jedna scena iz Harry Pottera postala legendarna! Foto: YouTube printscreen/Harry Potter



U jednoj sceni, Harry (Daniel Radcliffe) prvi put susreće svoje prijatelje u Hogwartsu, i to je trebalo da bude ozbiljna i emotivna scena. Međutim, iza kulisa, situacija se pretvorila u pravu komediju.

Rupert Grint, koji tumači lik Rona Weasley-a, imao je naviku da reč "Hogwarts" izgovara s komičnim naglaskom. Svaki put kada je izgovorio naziv čarobnjačke škole, Daniel Radcliffe nije mogao da se suzdrži od smeha. Njihov smeh bio je toliko zarazan da su i ostali članovi ekipe počeli da se smeškaju, a snimatelji su često morali da pauziraju snimanje kako bi se svi umirili.



Kako su ponavljali scenu, Radcliffe i Grint su se trudili da ostanu ozbiljni, ali je svaki pokušaj bio bezuspešan. Rupertov smešni naglasak postao je legenda među ekipom, a njihovi neprekidni osmesi doprineli su stvaranju opuštene atmosfere na setu. U jednom trenutku, reditelj Chris Columbus je odustao od pokušaja da ih smiri i jednostavno je rekao: "Smejte se koliko god želite, važno je da se zabavljate!"

Ova anegdota pokazuje koliko je snimanje filma moglo biti zabavno i koliko je važno imati dobar odnos među glumcima. Na kraju, scena je postala simbol njihove bliskosti i prijateljstva koje je raslo tokom snimanja. Čak i kada su se trudili da zadrže profesionalnost, humor i radost uvek su bili prisutni.

Konačno, ova situacija ne samo da je obeležila njihov rad na filmu, već je i doprinela stvaranju jedne od najomiljenijih filmskih franšiza svih vremena. 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>