Ostalo

Sme�no

Novak Djoković u suzama nakon osvajanja zlata na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu - U šoku sam, ovo mi je najveći sportski uspeh!

Novak Djoković na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu osvojio je zlatnu medalju u maratonskom meču, savladavši Carlosa Alkaraza, rezultatom 2:0.

Novak Djoković u suzama nakon osvajanja zlata na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu - U šoku sam, ovo mi je najveći sportski uspeh! Foto: Printscreen/RTS



U finalu se suočio sa mladim španskim teniserom Carlosom Alcarazom, koga je pobedio rezultatom 2:0.


Foto: Printscreen/RTS

​Meč je bio izuzetno težak i neizvestan, ali Đoković je pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od najvećih tenisera svih vremena.


Foto: Printscreen/RTS

Nakon pobede u izjavi Novak je kroz suze rekao da je još uvek u šoku i da mu je ovo sigurno najveći sportski uspeh u životu:


Foto:Printscreen/RTS

"Ne znam šta da kažem, potpuno sam u šoku. Znam da su svi želeli da idem na zlato i ja sam na to išao. Poraz u finalu Wimbledona me dodatno motivisala da se pripremim za ovo finale. Išao sam na sve ili ništa u odlučijućim trenucima, raspaljivao sam forkende. Otišao sam odmah kod porodice, imam milijardu emocija koje mi se komešaju. Naravno da sam preponosan i presrećan što sam doneo zlato Srbiji" - rekao je Novak u izjavi za RTS.
 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>