Ostalo

Sme�no

Olimpijska zlatna medalja kao obećanje pokojnoj supruzi: Ljubavna priča koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Godinu dana pre Olimpijskih igara 2008. u Pekingu, Matthiass Steiner je prošao kroz neverovatnu porodičnu tragediju. 

Olimpijska zlatna medalja kao obećanje pokojnoj supruzi: Ljubavna priča koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Foto: YouTube printscreen/OIympics



Nemački dizač tegova izgubio je svoju suprugu Susanne u strašnoj saobraćajnoj nesreći, što je predstavljalo ogroman emotivni udarac za njega. 

U trenutku kada je trebalo da se suoči sa najvažnijim takmičenjem u svom životu, Steiner je morao da pronađe snagu da se nosi sa dubokom tugom i bolom.

Nedavno pre nesreće obećao je supruzi da će osvojiti zlato na Olimpijskim igrama

Ipak, i pored ove nemilosrdne tragedije, Steiner nije odustao. Njegova posvećenost sportu i sećanje na voljenu suprugu postali su izvor njegove unutrašnje snage. 


Foto: YouTube printscreen/OIympics

Kroz sve teškoće, Steiner je nastavio da trenira i da se priprema za Olimpijske igre, sa željom da ostvari svoj san i da odaje počast svojoj supruzi.

Kada je stigao trenutak takmičenja, Steiner je ispunio svoju misiju i plasirao se u finale takmičenja. Ipak, u samoj završnici naišao je na konkurenciju, koja je bila mnogo jača od njega. 

Nakon završene pretposlednje serije, Matthiassove šanse su bile premale, jer se nalazio na četvrtom mestu. Njegov suparnik je digao mnogo više kila od njega i Matthiassu je zaista bilo potrebno čudo. 

Morao je da podigne deset kilograma više. Pred poslednje dizanje, trener mu je rekao: "U životu imaš samo jednu šansu, tvoja je sada". 

Matthiass tada uzima 258 kg i stavlja ih na svoja pleća i poslednjim atomom snage uspeva da ih podigne i osvaja zlatnu medalju, baš kao što je obećao pokojnoj supruzi.


Foto: YouTube printscreen/OIympics

Tokom ceremonije dodele medalja, ovaj neverovatan čovek primio je zlatnu medalju, držeći u ruci sliku svoje voljene žene. 

Njegov trijumf nije bio samo sportskog karaktera; on je predstavljao pobedu nad ličnom tragedijom i dokaz da čovek može prevazići najteže izazove.

Nakon velikog uspeha izjavio je da su na toj šipci u tog dana bile četiri ruke. Dve njegove i dve od njegove tragično preminule supruge. To je zaista bila moć prave ljubavi i jasna poruka, da u životu nikada ne treba odustajati. 

Matthiass Steiner je postao simbol hrabrosti i upornosti, pokazavši svetu da čak i u najtežim trenucima možemo pronaći snagu za prevazilaženje prepreka i postizanje izvanrednih ciljeva.


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>