Ostalo

Sme�no

Olimpijske igre 2024. u Parizu: Novak Djoković u finalu - Ne stajem ovde, idem po zlato!

Novak Đoković plasirao se u finale Olimpijkih igara 2024. u Parizu nakon pobede nad Lorenzom Musetti-jem, rezultatom 2:0.

Olimpijske igre 2024. u Parizu: Novak Djoković u finalu - Ne stajem ovde, idem po zlato! Foto: YouTube printscreen/RTS



Naš najbolji teniser, ostavio je srce na terenu i nakon teške borbe, uspeo je da posle 16 godina, uđe u dugoočekivano finale Olimijskih igara.

Nakon meča kroz suze je rekao: 

"Teško je sada sabrati sve emocije. Peta Olimpijada, prvi put sam uspeo da prebrodim tu prepreku polufinala. Izgubio sam  tri od četir polufinala, koja sam igrao na sve četiri Olimpijade. Neću da stajem ovde, idem na zlato. Nisam se zadovoljio ovim, ali  moram ipak da proslavim onako kako dolikuje finale. Obezbedio sam medalju za Srbiju. Uvek na sebe stavim najveći pritisak i očekivanja. Sve što sam postigao, uvek je ostajalo to, nisi igrao finale Olimpijade, i nisi Srbiji doneo zlato ili srebro. Nadam se da sam obradovao navijače sportse u Srbiji i šire, nadam se najboljem u finalu", rekao je Novak za RTS.

Novak je istakao da u finalu sa Alcarazom ga očekuje težak meč, ali da će prvo proslavizti ulazak u finale:

 "Nadam se u finalu mom najboljem izdanju, nisam izgubio do sada nijedan set. Nije ni on. Znam šta predstavlja taj izazov, najveći i najteži meč do sada sigurno, ali ljudi, u finalu sam Olimpijade, dozvolite mi da slavim, hvala", zaključio je Novak na kraju.

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>