Lepota

Ljubav

Trikovi za održavanje tamnog tena što duže!

Svi volimo bronzani ten koji nam sunce donese, ali želimo da taj predivan ten potraje što duže.

Trikovi za održavanje tamnog tena što duže! Foto: Freepik.com



Evo nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da očuvate svoj taman ten i produžite njegovu izdržljivost:

Priprema kože

Pre nego što krenete na sunce, pripremite svoju kožu pravilnim pilingom. Piling uklanja mrtve ćelije kože i omogućava ravnomernije tamnjenje. Koristite nežne proizvode kako ne biste iritirali kožu.

Koristite kvalitetne SPF produkte

Čak i ako želite da zadržite tamnu boju, zaštita od sunca je ključna. Birajte SPF proizvode sa visokim faktorom koji štite kožu od UV zraka, čime sprečavate oštećenja i prevremenog starenja.


Foto: Freepik.com​

Hidratacija je ključ


Redovno hidratizujte kožu koristeći kreme koje sadrže aloe veru ili kokosovo ulje. Hidratizovana koža zadržava boju duže i izgleda zdravije.

Boja peska

Koristite sprej za tamnjenje kože koji možete nanositi kod kuće kako biste održali intenzitet boje između izlaganja suncu. Ovi proizvodi pomažu u očuvanju ravnomernog tena.

Izbegavajte dugotrajno izlaganje suncu

Umesto dugih sunčanja, provodite vreme u senci ili koristite sunčane kape i odeću. Ovo će vam pomoći da izbegnete oštećenje kože i brže bledjenje tena.

Zdrav način ishrane

Hrana bogata beta-karotenom, kao što su šargarepa i batat, može pomoći u očuvanju tamnog tena. Ovi nutrijenti pomažu u produžavanju boje kože.

Izbegavajte stres

Pokušajte da izbegavate stresne situacije koje mogu dovesti do stresa na koži. Stres može uzrokovati brže starenje kože i brže bledjenje tena.

Redovno pijte vodu:

Pijenje dovoljno vode je važno za hidrataciju unutrašnjosti kože, što pomaže u očuvanju boje i zdravlja kože.

Prateći ove savete, možete produžiti trajanje svog tamnog tena i uživati u njegovom sjaju mnogo duže. Uživajte u svom izgledu i obavezno pružite svojoj koži potrebnu pažnju!

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>