Ostalo

Sme�no

Ljubavna priča Čkalje i Dragice: Zaprosio je prstenom od 50 dinara, a ona zakasnila na venčanje!

Miodrag Petrović Čkalja bio je jedna od naših najvećih glumačkih legendi. 

Ljubavna priča Čkalje i Dragice: Zaprosio je prstenom od 50 dinara, a ona zakasnila na venčanje! Foto: YouTube printscreen/Crni Gruja



Popularni glumac je bio u braku sa Dragicom, koju je zaprosio samo tri meseca nakon što su se upoznali. Iako je tada bila uspešna voditeljka, Dragica je napustila karijeru kako bi se potpuno posvetila suprugu i porodici. 

Njihova ljubavna priča je veoma zanimljiva, posebno jer je Dragica zakasnila na sopstveno venčanje.


Foto: YouTube printscreen/RTS

"Ponekad je utrčavao u najvećoj gužvi, ali s buketom u rukama. Posle tri meseca, Čkalja mi je doneo prsten. Kupio ga je za 50 dinara kod ‘Gramaga’. Nažalost, u seljakanju iz stana u stan, izgubila sam tu najdragoceniju uspomenu. U početku našeg braka stanovali smo u nameštenoj sobi u Nebojšinoj ulici. Od tada do danas selili smo se pet puta. Za svaki novi komšiluk Čkalja je predstavljao pravu atrakciju. U bilo koje vreme zvonili bi na vrata i tražili da ga vide, ili da im da autogram sa slikom"
- govorila je Dragica svojevremeno:



"Znam šta želite da me pitate: da li sam zadovoljna životom u senci Čkaljinog sjaja, ili tačnije, životom za druge. A radila sam nekada, vrlo davno, kao spiker na radiju. I volela svoj posao. Ostavila sam ga radi svojih najbližih – bez žaljenja i kajanja. Sve sam investirala u svoju porodicu, podržavala supruga, podigla divnog sina, sada pomažem u podizanju unuka i pri tome sam imala mnogo sreće" - kazala je i dodala: 

"Investicije su se vratile, vrlo sam spokojna i ni sa kim se ne bih menjala. Ne tvrdim da moj život može i treba da posluži kao ‘recept’, ali meni odgovara, a to je ipak najvažnije" - zaključila je Dragica tada. 


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>